10 neobičnih “podizača” libida: TV u sobi, znoj, fotke, avokado…

5

Crveno vino, avokado, TV u spavaćoj sobi, povišica i gledanje partnerovih fotografija među najneobičnijim su okidačima seksualne želje. Pročitajte i ostale.

Sa TV-om u sobi seks je duplo češći
TV može pozitivno uticati na seksualni život, potvrdila je studija britanske kompanije VoucherCodesPro.co.uk. Parovi koji ga imaju u spavaćoj sobi seksaju se dvostruko češće od drugih. Skoro 67 odsto njih tvrdi da im je TV poboljšao seks i još više ih zbližio. Trećina ih zajedno gleda erotske filmove i pronalaze inspiraciju, a neki od njih koriste dosadan program da partnera navedu na seks.

Povišica znači i više akcije među čaršavima
Na seksualni život blagotvorno deluje i povišica, potvrdila je grčka studija sprovedena na 6317 ljudi. Ljudi koji zarađuju pet odsto više od ostalih znatno su aktivniji u spavaćoj sobi – seksaju se najmanje četiri puta nedeljno.

Maštoviti spoj izaziva seksualno uzbuđenje
Večera i bioskop nisu najbolji izbor za izlazak ako želite da pojačate strast, potvrdila je američka studija. Što je spoj inovativniji i zanimljiviji to bolje stimuliše nervni sistem i srce, pa se telo ponaša kao da je seksualno uzbuđeno. Samim time veća je šansa za seksom.

Zaboravite na parfem, muškarce privlači miris ruža za usne
Žene su muškarcima najprivlačnije kada mirišu na dečji losion i ruž za usne, dok su lepšem polu atraktivniji muškarci koji mirišu na boju, kožu i benzin kao boja, utvrdila je britanska studija. Osim toga, jači pol ne može da odoli ženama koje mirisom podsećaju na biftek.

Jedenjem avokada raste seksualna moć
Idealno voće za vruće igrice je avokado. Ima afrodizijačke moći i sadrži folnu kiselinu koja podiže nivo energije neophodne za strastvene trenutke. Takođe je bogat vitaminima B6 i E bez kojih polni sistem ne može da funkcioniše.

Žene su najprivlačnije u crvenom
Crvena boja ima neverovatnu moć nad muškarcima. Žene koje nose ovu boje privlačnije su im od žena u bilo kojoj drugoj nijansi, potvrdile su brojne studije. Crvena boja se tokom istorije smatrala simbolom nadmoći i samopouzdanja.

Crveno vino za jači libido
Žene koje piju crveno vino imaju jači libido nego one koje piju druga alkoholna pića, utvrdili su italijanski naučnici. Antioksidansi kojima crno vino obiluje, šire krvne žile i jačaju cirkulaciju čime se poboljšava protok u genitalije.

Knjige su put
Čitanje blagotvorno deluje na žene, posebno na njihovu seksualnu želju. Sanjarenje i ideje koje se rađaju iz pročitanih stranica podižu nivo dopamina i testosterona što jača libido, tvrdi američka seksološkinja i pobornica biblioterapije dr Suzan Kelog.

Partnerov znoj uzbuđuje žene
Žene privlači partnerov znoj, potvrdila je studija američkog Univerziteta Kalifornija. On podiže nivo hormona kortizola koji se povezuje sa stresom, ali i pojačanom moždanom aktivnošću i seksualnom uzbuđenosti.

Fotke pojačavaju želju
Na libido osim TV-a i crvene boje utiče i nostalgija. Gledanje partnerovih fotografija samo 30 sekundi podstiče proizvodnju dopamina, a samim tim jača i seksualni nagon.

Izvor: 24sata.hr, M. G.

(No Ratings Yet)

 Loading …

Article source: http://www.lepotaizdravlje.rs/ljubav_i_seks/seks/10-neobicnih-podizaca-libida-tv-u-sobi-znoj-fotke-avokado