7 zdravih grickalica

1

Ako želite da ostanete fit i oslobodite se viška kilograma, neophodno je da nezdrave grickalice zameniti zdravim. Bez obzira na to da li ste kod kuće, na poslu ili fakultetu, ne posežite za čipsom ili čokoladicom, već unapred pripremite zdrave obroke.

zdrave grickalice

Kvalitetan izbor namirnica pružiće vam puno energije. Neka vam ovih sedam “grickalica” bude uvek pri ruci:

1. Bademi i urme

Mešavina badema i urmi jedan je od najjednostavnijih međuobroka koje možete čuvati u torbi ili na radnom stolu. Bademi će vam dati dovoljno proteina i zdravih masnoća, a urme zadovoljiti potrebu za šećerom. Iako su jako zdrave, ove namirnice imaju dosta kalorija pa pazite da ne preterate.

2. Ovsene pahuljice

Šoljica uobičajenog doručka bogatog vlaknima zadovoljiće potrebe organizma i u popodnevnim satima. Za još zdraviji obrok, dodajte malo cimeta i zdrobljenih oraha.

3. Tunjevina

Ako nemate vremena za planiranje obroka i međuobroka baš svaki dan, uvek imajte spremnu zalihu tune u konzervi. Tako ćete uvek imati gotov obrok bogat omega-3 masnim kiselinama, proteinima i zdravim mastima.

4. Povrće i humus

Povrće je sigurno najbolji i najzdraviji izbor za grickanje, a humus će poslužiti kao odličan začin i izvor proteina. Izaberite brokoli, karfiol i šargarepu jer imaju malo kalorija.

5. Smokve i tamna čokolada

Jede vam se nešto slatko? Kombinacija smokvi i čokolade sigurno će zadovoljiti vaše potrebe! Smokve su pune gvožđa, antioksidansa i kalijuma, a što se čokolade tiče – uvek birajte onu koja ima barem 70 odsto kakaoa.

6. Grčki jogurt i bobičasto voće

Grčki jogurt sadrži puno proteina, a za bolji ukus dodajte neko bobičasto voće koje volite. Najbolji izbor su maline, jer imaju više vlakana od ostalog voća.

7. Smoothie

Svež smuti odlična je užina. Ovaj napitak najbolje je pripremiti ujutro, a onda ga ceo dan možete čuvati u frižideru.

Izvor: Index.hr

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …