Afrodizijaci za koje niste znali

73

Andrijana Veselinovi<![CDATA[]]>

Kada neko kaže afrodizijak, mi obično pomsilimo na čokoladu ili cimet. Da li ste znali da se veća moć krije u drugim namirnicama i biljkama? Pogledajte kojim.

Hranom i začinima možete na zdrav način „pokrenuti motore“. Kako smo pod stalnim pritiskom, nije čudno da našem ljubavnom životu treba malo podsticaja. Uostalom, sve nam je to priroda dala. Zapaprite ručak, zasladite ljubav, zalijte stres sa ovim afrodizijacima.

 

By: Matthew Romack

Ljute papričice

Sa njima će vam krv „plesati“. Što ljuće, to bolje. Kapsaicin daje čili, halapeno i habanero paprikama ljutinu i „vatru“ i pojačava cirkulaciju, strujanje krvi. Neka istraživanja pokazuju da kapsaicin ispušta endorfin, takozvani hormon sreće.

Zeleni čaj

O ovom fenomenalnom čistaču tela priča se već hiljadama godina, ali manje je poznato da je on važan i za seksualni život. Ova bilja sadrži anitoksidant catechin, koji čuva krvne sudove i pokreće cirkulaciju. Da, to vam svakako treba. (Kliknite i saznajte više o zelenom čaju)

Crveno vino

Ovo je očekivano. Nismo ga džabe sipali u čaše uz romantične večere. Italijani su na osnovu istraživanja, koje je uključivalo 800 žena, došli do zaključka da su one koje su pile dve čaše crnog vina dnevno imale bolji seksualni život i želje nego one žene koje ga nisu pile ili su konzumirale druga alkoholna pića. Ali, pazite, previše vina moglo bi imati suprotan efekat.