Četvrti Belgrade Cruiser Cup na Savi

10

Jedrilice, vetar, sunce, reka, mostovi, panorama grada, rivalitet, prijateljstvo, gostoprimstvo, druženje, navijači, posmatrači, mediji, adrenalin, uspesi, pehovi i naravno prestižni trofej – sve to je Belgrade Cruiser Cup (BCC), regata koja krasi našu metropolu već četiri godine.

Jedriličarski klub „ADA“ će i ove godine, okupiti najbrže kruzere i mikro kruzere u zemlji na tradicionalnom BCC-u.

Zahvaljujući zalaganju posada ali i njihovih klubova, u proteklom periodu, desio se veliki napredak u ovom segmentu domaće regatne scene, pa se očekuje najatraktivnije navigaciono takmičenje do sada, navodi se u saopštenju.

Ovaj savski klasik u organizaciji Jedriličarskog kluba „ADA“ ne predstavlja samo uzbudljivu regatu, već i promociju prelepog olimpijskog sporta, zdravog života i odnosa sa prirodom.

Start regate je po tradiciji predviđen u 12 časova na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. Regatni kurs po običaju vodi oko Ade Međice. Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora – Jedriličarskog kluba „ADA“, ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa mosta na Adi.

Nakon završetka trke, uslediće svečano proglašenje pobednika i uručenje trofeja i medalja, a zatim i zakuska uz neformalnu konferenciju sa temom očuvanja prirodnih bogatstava Beograda među kojima je upravo i ovaj sport.

Jedriličarski klub „ADA“ je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole.

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.

Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.

Prijave za regatu kao i sve dodatne informacije o regati možete pronaći na zvaničnom sajtu regate belgradecruisercup.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba „ADA“ (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija).

Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba „ADA“ na dan održavanja trke.

Pored organizatora, mnogobrojni partneri i prijatelji kluba će se potruditi da ovaj događaj zadrži renome jedne od najbolje organizovanih regata u regionu.

Original Article