Da li ste izabrali pravog partnera!? Ovo su tri ključna pitanja koja morate da postavite sebi!

68

14. 08. 2014.

Da li ste izabrali pravog partnera!? Ovo su tri ključna pitanja koja morate da postavite sebi!

Profesor na Kornel Univerzitetu, Karl A. Filmer pokušao je da otkrije kako da u moru potencijalnih kandidata za brak tačno znamo koji je onaj pravi, za ceo život. Sproveo je istraživanje u okviru koga je intervjuisao starije Amerikance i Amerikanke koji su u braku po 50, 60, pa čak i 70 godina. U razgovoru sa njima, došao je do tri ključna pitanja koja treba svako sebi da postavi pre braka, prenosi “Hafington Post”.

Pitanje broj jedan: Da li možemo da razgovaramo o svemu?

Bračni partneri koji su u dugom i srećnom braku obično kao glavnu stvar navode mogućnost potpuno otvorenog razgovora o svemu, bez straha od osude druge strane.

“Ključ za srećan brak je razgovor o svemu. Međutim, ljudi često prećutkuju što šat,  zadržavaju stvari za sebe i ne razgovaraju ni o čemu. Predlažem da parovi u samom startu porade na komunikaciji. U stvari, to treba da se nauči još tokom zabavljanja”, objašnjava 85-godišnji Džastin.

Pitanje broj dva: Da li nam se sviđa njegova/njena porodica?

Stariji se slažu u jednom: “Ako vam se ne sviđa porodica vašeg potencijalnog partnera, razmislite o braku dva puta”. Prvo, smatra se da odnos koji vaš partner/ka ima sa svojom porodicom i oni sa njima, puno govori o njemu samom. Drugo, tek sledi dug period interakcije sa tom “drugom porodicom”.

“Prosta situacija. Ukoliko se vašoj porodici ne sviđa vaš izbor partnera, nema problema, vi možete da se udate za njega. Međutim, uvek će biti “peckanja”, provokacija, te ako on nije dovoljno jaka osoba, sve može da propadne”,objašnjava 86-godišnji Vilijam.

Pitanje broj 3: Da li možemo da budemo prijatelji?

Ukoliko pitate one koji su u srećnom i dugom braku koja je tajna njihova tajna, obično će vam reći sledeće: “U braku sam sa svojim najboljim prijateljem”.Suprotno tome, oni čiji bar i nije tako uspešan, reći će vam: “Bili smo sjajni ljubavnici, ali nikako nam nije pošlo za rukom da budemo drugari”.

“Teško je kad si mlad da postaviš sebi pitanje da li ti se sviđa ono što se krije iza tog tela i tih ruku. Međutim to je nešto od čega sve zavisi. Tačno je da je seksualni aspekt jako važan, ali vremenom postaje sve manje bitan”,zaključuje 75-godišnja Lidija.

Izvor:

STIL

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar