Dame, evo kako da prebolite raskid!

47

15. 06. 2014.

 – Autor: S.P.

Dame, evo kako da prebolite raskid!

Posle propale ljubavi ostane duhovna pustoš i gomila teških misli. Kako ih se rešiti u par jednostavnih koraka i oporaviti se od emotivnog kraha? Pročitajte u narednih nekoliko redova… I srećno u potrazi za nekim ko vas zaista zaslužuje!

Voleli ste ga i ostali bez njega. Ostavio vas je, grubo ili pažljivo, više nije ni bitno, jer suština je ista…ponovo ste same, istošene i iscrpljene nakon meseci ili godina provedenih sa njim. Očajne ste, uplakane, u neverici i šoku, pitajući se gde ste pogrešili i zašto se završilo. Možda ste okupirane pažnjom i utešnim rečima svojih dragih prijatelja, ali vaše srce i dalje odbija da zaboravi i da se oporavi.

Lepo bi bilo otkriti recept da očistite svoje biće od bolnih sećanja i jednostavno nastavite dalje, sveži i pozitivni. Nažalost, svi znamo da je tako nešto tako nemoguće. Uspomene će biti još dugo tu, i ljubav ne nestaje tako lako. Ali, jednostavna životna istina i ovde stupa na snagu. Vreme će ipak izlečiti sve! I onda kada više ne budete povređeni, shvatićete da ste imali sreće, jer ipak bogatiji ste za jednu priču, jedno iskustvo, i pregršt lepih uspomena. Nikada ne dozvolite da ružan kraj izbriše sve ono divno  što ste proživeli u jednoj ljubavi. Tokom vremena, pre ili kasnije, propala veza, ipak će naći neko mesto u životnoj slagalici i dobiće nekakav smisao. 

Ipak, postoji nekoliko jednostavnih saveta kako da zataškate unutrašnju oluju i ubrzate proces preboljevanja. Pre svega, znajte, da kao i u mnogim životnim situacijama, oporavak je u vašim rukama. Evo nekih sitnica koja će vam ulepšati tmurnu svakodnevnicu u danima nakon raskida:

1. Žensko veče: Možda zvuči kao kič scena iz američkih filmova, ali ipak vrednost pravog, ženskog prijateljstva nikada neće izgubiti na značaju. Utešne reči, smeh prijateljica, njihova podrška, malo dobre hrane i muzike, vesela atmosfera, romantični filmovi ugrejaće vam dušu, vratiti osmeh na lice i bar na nekoliko sati odagnati teške misli.

2. Šoping: Reču su suvišne. Provereni lek protiv svake vrste nezadovoljstva.

3. Doterajte se najbolje što umete: Dobra šminka, frizura i stajling. Istinsko zadovoljstvo sobom ispuniće vas ponosom i sam pogled u ogledalo dokazaće vam da je samo jedna strana u prekinutoj vezi izgubila… on.

4.Noćni provod sa prijateljicama: Pozitivna atmosfera nekog kluba ili splava, muzika koju volite i djuskanje do ranih jutarnjih časova, kokteli i dobri frajeri svuda oko vas… sasvim dovoljno da bar na jedno veče zaboravite neuspelu romansu.

5. Trudite se da se uvek nečim zanimate: Uglavnom je najveći krivac za preteranu patnju višak vremena. Ukoliko svoj dan ispunite svakojakim obavezama i zabavom, vremena za tužne misli biće manje. Posvetite se poslu, fakulltetu, viđanju sa prijateljima, čitajte nešto, obiđite rodbinu, posvetite se svemu onome što ste možda zanemarili.

6. Putovanje: Najskuplji, ali svakako i najdelotvorniji vid oporavka. Ukoliko ste u prilici, što pre otputujte u neke udaljene, ili manje udaljene predele. Novi horizonti, nova lica, nova poznanstva i predeli napuniće vas pozitivnom energijom i fizički i duhovno oporaviti na najbolji mogući način. Nove, divne uspomene sa putovanja zameniće one stare, depresivne i žal za izgubljenom vezom pretvoriće se u sreću zbog novih mogućnosti.  

7. Volite sebe: Budite svesne sebe i svojih kvaliteta. Muškarac koji vas ne želi u svom životu, ni ne treba vam! Promenite perspektivu i pogledajte stvari na sledeći način: u stvari, on vam je učinio uslugu, ostavljajući prazno mesto za nekog ko će umeti da vas voli onako kako i zaslužujete. Jako, čvrsto i iskreno!

Izvor:

Pressonline

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar