Evo zašto ženama nekada nije do seksa…

47

27. 07. 2014.

Evo zašto ženama nekada nije do seksa…

Posle ovulacije želja za odnosom postaje sve manja. To je normalna pojava jer upravo u to vreme dolazi do pada estrogena.

Od 1. do 5. dana ciklusa

U prvim danima povećan je udeo hormona estrogena koji određuje raspoloženje. Početak menstruacije je mnogim ženama veliko olakšanje jer tada završava faza tromosti i razdražljivosti. Ako je menstruacija bolna, dodiri partnera mogu ih ublažiti. Ako odete dalje i žena doživi orgazam, njeno telo će osloboditi endorfin, hormon sreće koji, takođe ublažava bolove.

Od 6. do 8. dana ciklusa

Ovo su savršeni dani za eksperimentisanje. Po završetku menstruacije samopouzdanje žene je na vrhuncu. To se smatra idealnim vremenom da nadoknadite sve ono što ste propustili dok ste imali menstruaciju.

Od 9. do 14. dana ciklusa

Poznato je kako se u to vreme telo priprema za ovulaciju. Hormon estrogen dolazi do vrhunca, a žena se oseća poprilično zavodljivo. Upravo se to vreme smatra idealnim za vođenje ljubavi.

<!—->

 

Od 15. do 19. dana ciklusa

Posle ovulacije želja za odnosom postaje sve manja. To je normalna pojava jer upravo u to vreme dolazi do pada estrogena, a samim tim i dobrog raspoloženja. To je vreme kada ženi više odgovara maženje jer se jednostavno ne oseća toliko privlačno.

Od 20. do 28. dana ciklusa

Upravo se to vreme smatra najnezgodnijim. To je vreme kada se gotovo svaka žena oseća nervozno i pre svega depresivno. Želja za odnosom praktično ne postoji. Ali dobro je što ova faza nije večna.

Izvor:

Prva.rs

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar