HIMEN NE PUCA POSLE PRVOG SEKSA: Lekari otkrili šta se zapravo dešava

138

“Himen ne puca posle prvog seksa. Posmatranjem himena ne možete dokazati da je neko imao vaginalni seks ili bilo šta drugo o njegovoj seksualnoj prošlosti. Himen svake žene izgleda drugačije. Ni najiskusniji lekari ne umeju da razlikuju himen device i onaj kod žene koja nije devica”, rekla je Rouz Olson, autorka teksta o “testiranju nevinosti” koji je objavljen u žurnalu “Reproductive Health”. Baš kao i vagina, i himeni imaju različite oblike i veličine.

 

Neke žene su rođene i bez himena, a veličina rupe u centru himena dosta varira, ali nema veze sa tim da li je bilo seksa ili nije.

 

foto: Profimedia

Jedina stvar koja se zaista promeni sa regularnom penetracijom jeste da himen postane fleksibilniji. Bol prilikom prvog seksualnog odnosa ima veze sa rastezanjem himena, a ne s njegovim pucanjem. we još jedna stvar o kojoj nismo imali pojma. Ako himen pukne tokom penetracije, ne znači da će tako ostati zauvek – zaceliće.

 

“Mnogobrojna istraživanja su pokazala da himen zaceljuje brzo i nema dokaza o prvobitnoj traumi. Većina povreda zaceljuje tako dobro da je posle nekoliko dana ili nedelja nemoguće reći da li je himen bio ili nije bio povređen”, navodi Olsen. Zato je nemoguće reći da li je himen pukao ili nije, jer kroz neko vreme je ponovo tu.

 

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Savršena, Foto: Profimedia)

 

NE PROPUSTITE

ISKUSTVO JEDNE MAME: Porođaj mi je pokvario vaginu! Grizla sam jastuk od bolova dok je moj muž pokušavao da obavi posao što brže!

SVOJE ISKUSTVO PODELILA JE SA VRŠNJAKINJAMA: Ovu vaginalnu infekciju ima svaka treća devojka, a jedna je sama pronašla lek!

U POLA LITRE VODE, STAVILA JE POLA KAŠIČICE MEDICINSKE SODE BIKARBONE: Po tom receptu je ispirala vaginu, evo zbog čega!

 


Kurir

Autor: 
Kurir

Article source: http://www.kurir.rs/sex/2912879/himen-ne-puca-posle-prvog-seksa-lekari-otkrili-sta-se-zapravo-desava