Izliječite kašalj ili zapaljenje pluća, te izbacite suvišnu sluz uz ovaj domaći pripravak!

79

To je naročito korisno tokom infekcija i gripe. Nekoliko biljaka ima odličan efekat koji je umirujući zbog pluća i grla. Ne biste trebali da potcjenjujete efikasnost ove biljne formulacije. To je isto toliko moćno kao i svaki sirup protiv kašlja i za brže djelovanje. Štaviše, ovaj lijek ima terapeutski efekat uopšte, dok hemikalije u komercijalnim sirupima za kašalj pogoršavaju imunološki sistem.

Potrebno:

-1 vreća zelenog čaja
-1/2 kašičica kurkuma
-1/2 čajne kašike timijana
-2 kašičice meda
-sok od pola limuna

Image result for u eliminisanju kašlja i poboljšanju disanja.

Zeleni čaj je poželjan, ali redovan čaj se može koristiti kao zamjena.

Ljekovita svojstva lista i cvijeta otkrili su Kinezi. Prije nešto više od hiljadu godina tradicija ispijanja napitka proširila se.

Borac protiv raznih oblika raka: Antioksidansi u zelenom čaju su dokazani borci protiv mnogih oblika raka. Potvrđeno je da ekstrakt zelenog čaja uzrokuje smrt ćelija tumora i izgladnjuje ih.

Podiže imunitet: Polifenoli i flavonoidi u zelenom čaju podižu imunitet i čine tijelo zdravijim i sposobnijim za borbu protiv virusa.

Smanjuje rizik od srčanog udara: Redovnim ispijanjem zelenog čaja činite krvne sudove zdravijim.

Zeleni čaj može učiniti čuda za osobe koje pate od dijabetesa. Dokazano je da ovaj napitak reguliše nivo glukoze i usporava rast šećera u krvi. Također, stimuliše proizvodnju inzulina i rad pankreasa. Ovdje do izražaja dolazi i sposobnost zelenog čaja da održava pravilan i zdrav protok krvi.

Image result for u eliminisanju kašlja i poboljšanju disanja.

Dobar za mentalno zdravlje: Polifenoli u zelenom čaju mogu pomoći dijelovima mozga koji regulišu učenje i memoriju.

Borac protiv preranog starenja: Koliko su mlade i zdrave arterije, toliko smo mladi i zdravi mi.

Pomoći će vam da smršate: Ako ste čvrsto odlučili riješiti se višk , zeleni čaj će vam biti odličan saveznik. Istraživanja su pokazala da ubrzava sagorijevanje kalorija, ubrzava metabolizam. Dakle, želite li smršaviti- pijte zeleni čaj.

Čuva tijelo od dehidracije: Nasuprot mišljenju da zeleni čaj izaziva potrebu za vodom, on zapravo daje tijelu koliko i voda. Ne samo da hidratizira , zeleni čaj tijelu osigurava i mnogo drugih zdravih sastojaka.

Image result for u eliminisanju kašlja i poboljšanju disanja.

Priprema:

Pripremite ovaj lijek tako što stavite kesu sa čajem i biljke u posudu sa ključalom vodom. Pustite ih da vri tri minuta, a zatim procijediti prije dodavanja meda i limuna.

Problemi hroničnog kašlja i inflamacije pluća mogu ukazati na rast kvasca u gastrointestinalnom traktu. Doktori će generalno testirati rak pluća kod ljudi sa hroničnim problemima kašlja.