JEDNAKO POGAĐA I ŽENE I MUŠKARCE: Ovo su faktori koji smanjuju želju za seksom!

54

Smanjeni seksualni apetiti jednako pogađa muškarce i žene, a u nastavku vam donosimo nekoliko činjenica koji mogu uticati na taj problem.

 

Nizak nivo testosterona uobičajeni je razlog smanjenja želje za seksom kod muškaraca, a izazivaju je lekovi, povrede testisa, upale, zavisnosti o cigaretama, alkoholu ili drogama, hemoterapije. Osim što biste se trebali pobrinuti da vodite zdrav život i redovno vežbate, svakako se posavjetujte s lekarom ako mislite da patite od bilo kakvog hormonalnog poremećaja.

 

Menopauza

Nakon menopauze, žensko telo prolazi kroz brojne promene, koje se očituju i u smanjenoj proizvodnji estrogena. Estrogen je odgovoran za zdravlje vaginalnog tkiva i kontrolu ženskog polnog nagona, što znači da bi neke žene mogle osetiti smanjenu potrebu za seksom upravo zbog smanjene nivoa tog hormona.

 

foto: Profimedia

Trudnoća, porod i roditeljstvo

Trudnoća i hormonalne promene koje ona donosi takođe mogu uticati na ženski libido. Dijete znači novu obvezu koju obično prate manjak sna, umor i stres, koji se odražavaju na seksualnu želju oba roditelja.

 

Lekovi

Antidepresvi, lekovi za smanjenje pritiska, pa čak i kontracepcijske pilule mogu negativno uticati na libido. Ako ste primetili takav problem, posavetujte se s lekarom, ali nikako nemojte na svoju ruku prestati uzimati terapiju.

 

Stres, anksioznost i problemi u vezi

Porodične i poslovne obveze, briga za starije i raznorazni drugi problemi mogu umanjiti potrebu za polnom intimnošću. Ponekad smo na kraju dana jednostavno preumorni za bilo što osim spavanja. Problemi u vezi poput prevare, svađe ili dosade mogu predstavljati dodatnu poteškoću jer smanjuju želju za intimnošću.

 

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Ljepotaizdravlje, Foto: Profimedia)

 

NE PROPUSTITE

IMA IH SVAKA ŽENA: Ovo su 3 najnepotrebnije brige u seksu!

ŽENE OTKRIVAJU: Muškraci, ovo morate da uradite pre seksa ako mislite da ga uopšte bude!

NEVINI U TRIDESETIM I ČETRDESETIM: Imam 32 godine i ne mogu da budem sa ženama jer sam previše obdaren!

REZULTAT ĆE VAS IZNENADITI: Evo koliko seksa je dovoljno za zadovoljstvo

 


Kurir

Autor: 
Kurir