Jednostavni fitness saveti za zauzete žene

67

Niko ne može da odoli čarima savršeno izvajanog tela. Međutim,većina nas je preopterećena i zatrpana brojnim obavezama, pa često nemamo vremena za vežbanje. Saznajte kako možete da izvajate telo uprkos nedostatku slobodnog vremena.

žena bajk

Vožnja bicikla

Ova vrsta sportske aktivnosti ne samo da je ekološka i jeftina, već će vam omoućiti da zategnete mišiće nogu i trbušnjake. Zato, kada god dođete u situaciju da treba da pređete neku veću razdaljinu, odaberite vožnju bicikla.

Plivanje

Ova aktivnost ne samo da je zabavna, već omogućava trening za celo telo. Ne morate se preterano naprezati – samo dva kruga dnevno pomoći će vam da sagorite stotine kalorija.

Trčanje

Trčanje pomaže da značajno smanjimo naslage sala na celom telu i pospešuje imunitet. Samo 10 minuta trčanja dnevno biće dovoljno da uskoro primetite rezultate. Ipak, potrudite se da nabavite par odgovarajućih patika kako biste izbegli povrede.

Ples

Ovo je ubedljivo najdivniji vid vežbanja. Skoro sve vrste plesa zahtevaju da konstantno budete na nogama. Ples čini da postanete jači i fleksibilniji, i poboljšava reflekse. Osim toga, ples je idealna prilika za druženje.

Šetnja

Ova vrsta fizičke aktivnosti toliko je jednostavna da teško da zahteva ikakav napor. Čak i ako ne možete da nađete dovoljno vremena za šetnju, možete pešačiti kad god se za to ukaže prilika. Umesto da za kratke razdaljine koristite auto – bolje hodajte.

Koristite stepenice

Čak i najjednostavnije stvari poput stepenica mogu biti odličan saveznik u vašim sportskim aktivnostima. Ova vežba odlična je za jačanje mišića nogu i sagorevanje kalorija.

Spavanje

Da, dobro ste pročitali. Tačno je da je bitno vežbati, ali podjednako je bitno dobro se naspavati. Vašem telu potreban je odmor kako bi moglo da se oporavi i bude spremno za sledeći dan. Nikada nemojte žrtvovati san!

Izvor: b92/superžena

Sviđa mi se (Nema glasova)

Loading ... Loading …