Junk Food: Tri obroka brze hrane koja možete jesti bez griže savesti

54

I restorani brze hrane prate trendove, te sve češće u jelovnicima možete da pronađete obroke koji ne ugrožavaju zdravlje, niti predstavljaju opasnost za vitku liniju. Dakle, ako imate vremena samo za ‘obrok s nogu’, odaberite zdrav i uravnotežen obrok.

salata

1. Grilovana piletina sa salatom i voće

Pileća salata koju čini kombinacija nekoliko vrsta zelene salate, čeri paradajz, tvrdi sir i grilovano pileće meso odličan je izbor! U ponudama nekih restorana brze hrane možete odabrati i voće kao desert. Ako se ipak odlučite za kolač, zaobiđite onaj gornji, zaslađeni deo kako biste sprečili unos dodatnih kalorija.

2. Integralni sendvič sa ćuretinom/piletinom

Dobar izbor je i sendvič sa ćurećim prsima u pecivu od integralnih žitarica s puno salate (ok, može i malo senfa). Ovo je celovit obrok koji vašem organizmu osigurava sve ono što mu je potrebno – dozu proteina, lisnatog povrća i ugljenih hidrata.

U nekim restoranima sendviču možete dodati i avokado, jedan od najzdravijih voćnih plodova koji pojačava osećaj sitosti i krije u sebi čitavo bogatstvo minerala i dobrih masti.

3. Hamburger bez majoneza i pomfrita

Stručnjaci tvrde da klasičan hamburger sadrži oko 300 kalorija. Zato, uz komad mesa radije odaberite sir ili salatu bez masnih preliva i dodataka.

Izvor: zadovoljna.hr

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …