Kako da pokrijete sede vlasi

Foto: Shutterstock

Farbanje kose u mlađim danima nekada predstavlja samo hir, nekada imidž, međutim u nekim godinama ono već postaje nužno. Džered Dži, frizer iz Los Anđelesa koji je zadužen za većinu frizura poznatih ličnosti, dao je nekoliko korisnih saveta za pokrivanje sedih vlasi.

Kada je reč o tipu kose i boje, Dži preporučuje upotrebu trajne boje za kosu, kako bi osigurali da sede vlasi ne bi počele da izbijaju pre nego što koren izraste.
Kolor šamponi, prelivi i ostali tipovi boja za kosu nisu dovoljno jaki da bi se izborili sa ovim problemom, posebno kada je već 50 procenata kose osedelo. Dži još kaže da je najbolje farbati koren najviše dve nijanse svetlijom bojom nego što vam je prirodna.

Što se tiče pranja, kosu nije potrebno svakodnevno tretirati, jer sama sadrži prirodna ulja koja je hrane. Uz to, prečesto pranje može da izvuče čak i najbolju trajnu farbu pre vremena.

Birajte šampone koji su namenjeni bojenoj kosi, posebno one koji hidriraju i hrane vlas. Ako redovno koristite presu za kosu ili jak fen, možete da primenjujete i sredstva za zaštitu od toplote.

Na sledećoj strani, pročitajte koje više o frizerskim trikovima koji će vam pomoći da održite lepu boju.