Kako san učiniti kvalitetnijim

64

Verovatno često sebe uhvatite kako zurite u plafon, razmišljate o tome šta vam se desilo tog dana, brojite ovce dok očajnički pokušavate da zaspite. Odraslim osobama se preporučuje da 7-8 sati odvoje za spavanje, ali je ponekad teško pridržavati se ovog običaja.

03-sleeping-woman-main

Pročitajte savete kako se pripremiti za dobar san.

Napravite oazu

Vaša spavaća soba treba da bude vaše sklonište, mesto gde ćete se na kraju dana povući i odmoriti od svih stresnih situaciju kroz koje ste prošli. Uredite prostor tako da vas smiruje i opušta. Sklonite TV iz sobe, računar premestite u dnevnu, stavite čiste i mirisne čaršave i zaronite u vaš krevet.

Zakažite sastanak sa spavanjem

Spavanje je ozbiljan posao koji se mora tretirati kao sastanak sa važnim poslovnim klijentom. Ako konstantno odlažete vreme spavanja i pomerate ga unapred, možete lako zapasti u insomniju. Odredite vreme kada ćete odlaziti na spavanje i poštujte ga.

Obavite “elektronski” detoks

Pisanje poruka i slanje mejlova može da izazove blagu anksioznost, pogotovo ako čekate nečiji odgovor. Ako ne možete da se odvojite od telefona i ostavite ga u drugoj prostoriji, onda ga isključite 40 minuta pre nego što zatvorite oči. Ovo je takođe dobar način da pokažete ostalima kako ne možete biti uvek dostipni jer i vi imate svoje vreme. Ovim malim činom opustićete i vaše telo i vaš um.

Napravite atmosferu za spavanje

Kreirajte rutinu i onda će se vaše telo navići i znati kada je vreme za spavanje. Prigušite svetla, pripremite vrelu kupku i opustite se u kadi. Operite zube i uronite u krevet čisti i smireni.

Spavajte goli

Koža mora da diše kako bi bila zdrava. Smanjite temperaturu u sobi i onda će vaše organizam raditi brže kako bi održao temperaturu tela normalnom, a to će pomoći pri gubitku kilograma.

Autor: Life Content, M. G.

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …