Koalicija 27: Upravljanje otpadom i nezakonite deponije najveći problemi u zaštiti životne …

22

Upravljanje otpadom i veliki broj nezakonitih deponija najveći je problem u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji, ocenili su danas predstavnici nevladine organizacije Koalicija 27 koja se bavi praćenjem propisa u toj oblasti.

Na uvodnom predstavljanju izveštaja o napretku Srbije u oblasti zaštite životne sredine u procesu evrointegracija, predstavnici te organizacije naveli su da veliki problem predstavlja i nezakonita prodaja toskičnih materija, kakva je zabeležena nedavno na pijaci u Senti.

“Primetan je i nedostatak političke volje u Srbiji da se tema zaštite životne sredine smatra životno značajnom. Zadatak je da pokušamo da zainteresujemo javnost i da tako pokrenemo promene u društvu”, rekao je agenciji Beta predstavnik Koalicije 27 Nemanja Milović.

On je dodao da je osnivanje posebnog Ministarstva za zaštitu životne sredine bio dobar korak, ali i da su rezultati tog resora izostali.

Izveštaj Koalicije 27 pod nazivom “Izveštaj o (ne)napredovanju” biće zvanično predstavljen u ponedeljak, 15. maja u 12 časova u Botaničkoj bašti u Beogradu.

Koalicija 27 je organizacija čija je misija doprinošenje zaštiti i unapredjenju životne sredine, članice su Beogradska otvorena škola, CEKOR, Centar za unapredjenje životne sredine, NVO Fraktal, GM Optimist, Mladi istraživači Srbije (MIS) i Svetski fond za prirodu (WWF).

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/betazs/~3/5TBThlFnsnc/89440-koalicija-27-upravljanje-otpadom-i-nezakonite-deponije-najveci-problemi-u-zastiti-zivotne-sredine