LSV: Ko je odgovoran što Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu

21

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od gradske vlasti Zrenjanina i rukovodstva Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” da konačno odgovore na pitanje kada će Zrenjaninci dobiti pijaću vodu i koliko će ona koštati.

“Poslednja vest iz sage o zrenjaninskoj vodi glasi da je obustavljena isporuka vode preko novog postrojenja. Razlog je, kako se navodi, to što nije dobijeno odobrenje za rad od nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. Pitanje je koliko je još i kakvih problema u vezi s vodosnabdevanjem, za koje javnost i ne zna”, naveo je u saopštenju šef odborničke grupe LSV-a u Skupštini Zrenjanina Dejan Čapo.

Podsetio je da su rokovi, koje je “naprednjačka” vlast objavljivala, probijani nekoliko puta poslednjih godina i da je ugovorom definisan rok istekao još 12. oktobra 2015.

“Sada je, nakon kratkog vremena rada postrojenja i samo nekoliko dana.., obustavljeno vodosnabdevanje grada putem prečistača”, naveo je Čapo.

Optužio je rukovodstvo JKP “Vodovod i kanalizacija” i predstavnike gradske vlasti da “prave loš rijaliti program”, prvo sa otvaranjem video-prenosa izgradnje postrojenja, a zatim pokušajem medijske akcije obilaska postrojenja za prečišćavanje vode, a sve u cilju skretanja pažnje sa neuspeha u snabdevanju gradjana Zrenjanina pijaćom vodom.

“Činjenica ostaje nepromenjena: Zrenjaninci i dalje nemaju pijaću vodu. Tražimo odgovornost za ovakvu neozbiljnost prema gradjanima”, poručio je Čapo.

Dodao je da LSV ne odustaje od zahteva da se zakaže tematska sednica Skupštine grada o problemu snabdevanja gradjana Zrenjanina pijaćom vodom što je problem od životnog značaja.

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/betazs/~3/naE7HrO7CFo/77667-lsv-ko-je-odgovoran-sto-zrenjanin-i-dalje-nema-pijacu-vodu