Makeup tips za dame koje nose dioptrijske naočare

158

Iako se na prvi pogled čini kako mejkap ne dolazi do izražaja ispod naočara za vid, on uveliko može popraviti ili pak uništiti vaš celokupan izgled. look. Naočare ne podnose smokey eyes jer oči deluju umorno pa je bolje nositi svetlije nijanse. Topli zemljani tonovi i puderaste nijanse neće stvoriti preveliki kontrast i vizuelno će otvoriti pogled.

mejkap naocare

Boja ajlajnera trebalo bi da bude različita od okvira naočara kako bi vaše oči došle do izražaja.

U kombinaciji s crnim okvirima pristaje siva, smeđa i plava nijansa ajlajnera, a sa smeđim tamnosiva i bronzana. Takođe, kod nanošenja ajlajnera važi pravilo da uz široke okvire ide i deblja linija ajlajnera, a uz uže okvire tanja.

Maskaru na donjim trepavicama treba izbegavati

Trepavice na gornjem kapku uvijte pre nanošenja maskare. Tako će one vizuelno izgledati veće i neće se slepiti. S maskarom ne treba preterivati – dovoljno je naneti tek jedan sloj jer će se inače videti grudvice. Maskaru na donjim trepavicama je najbolje izbegavati. Tamne trepavice stvaraju senke koje doprinose umornom looku.

Korektor skriva tamne podočnjake

Kako su oči u središtu pažnje, posebno treba pripaziti na korektor jer će naočare dodatno povećati čak i najsitnije greške. Najbolji izbor je korektor u žućkastim tonovima koji će prekriti tamne podočnjake, ljubičaste mrlje i crvenilo lica. Pritom ne treba zaboraviti i na puder koji će uravnotežiti ten, a bira se prema boji puti.

Neuredne obrve

Obrve moraju da budu uredne jer inače mogu pokvariti kompletan look. Važno je da su podšišane, te da dlačice ne štrče na sve strane, stoga ih je najbolje ukrotiti posebnim gelom za obrve. Tako neće odvlačiti pažnju od očiju.

Izvor: Beauty High

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …