Male stvari koje stvaraju velike probleme u vezi

63

U vezi u kojoj je izraženo nezadovoljstvo, male stvari postaju velike prepreke i pitanje je kada će jedan od partnera izgovoriti: ‘Ne mogu više.’ Ovo su četiri loše navike koje možda nesvesno činimo, a koje vremenom mogu dovesti i do raskida veze ili braka.

veza

Prekidanje partnera dok govori

Osim ako oboje ne funkcionišete tako da jedno drugom upadate u reč i tako skladno komunicirate, prekidanje nekoga dok govori je ružno i nepristojno. Jedno istraživanje ga čak izjednačava s demonstracijom moći nad drugom osobom, što narušava intimnost.

Šta učiniti? Dva ili tri puta nedeljno omogućite mu da govori o svemu što mu je u tom trenutku bitno. Vi ga za to vreme slušajte bez prekidanja. Ako je potrebno, namestite alarm na pet minuta.

Kolutanje očima

Ovo je još jedan izraz nepoštivanja. OK, ništa ne govorite, ali tim malim pokretima očiju odajete omalovažavajući stav, što narušava poverenje.

Šta učiniti? Ako vaš partner to radi, moguće je da to radi nesvesno. Zato mu ukažite na to i recite kako se zbog toga osećate. Kad shvati u čemu je problem, kolutanje očima će se sigurno smanjiti, a i imaće šansu da vam se izvini.

Ostavljanje nereda za sobom

Budimo realni, neki su uredni, a neki nisu, te prihvatanje tih razlika može smanjiti ljutnju. Ako znate da vašem partneru smeta kada mokar peškir ostavite na podu kupatila ili da će ga neka druga neuredna navika izludeti, vaše pravo je da izaberete hoćete li promeniti svoje navike ili ne. No, budite svesni da odbijanje pojačava bes i udaljava vas od partnera.

Šta učiniti? Pričajte s partnerom o tome koje navike vas iritiraju, te oboje izaberite onu koju vam je najlakše da promenite.

Sitničavost i ispravljanje

Postoji više od jednog načina da se posuđe složi u mašinu, detetu promene pelene ili ispriča priča o tome kako ste se upoznali. Ali ima i onih koji uvek ispravljaju i najsitnije detalje.

Šta učiniti? Kad sledeći put osetite potrebu da mu objasnite da čaše idu na gornju rešetku ili da ste na prvom dejtu bili u italijanskom, a ne kineskom restoranu, duboko udahnite i ništa ne govorite.

Izvor: magazin.hr/MSN

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …