Ministar zaštite životne sredine o ekološkim pitanjima s predstavnicima lokalnih samouprava

8

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan održao je danas odvojene sastanke sa predstavnicima opština Aleksandrovac, Priboj i Gornji Milanovac, na kojima su razmatrana najznačajnija aktuelna pitanja zaštite životne sredine u tim lokalnim zajednicama.

Ministarstvo je saopštilo da su o najvećim ekološkim problemima tih opština s Trivanom razgovarale delegacije opštinskih rukovodstava koje su predvodili predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac, predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Lazar Nikolić.

U saopštenju se navodi da su posebno izdvojena pitanja prerade čvrstog otpada i izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda na teritoriji tih opština.

“Lokalne samouprave nemaju sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju prečistača otpadnih voda, jer su to troškovi koji prevazilaze ukupne opštinske budžete i tu im je neophodna snažna podrška države”, rekao je Trivan.

On je dodao da će Ministarstvo zaštite životne sredine pomoći lokalnim samoupravama u tim pitanjima, ali i u uspostavljanju komunikacije s drugim republičkim organima u rešavanju problema koji nisu u nadležnosti Ministarstva, ali se tiču zaštite životne sredine.

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/betazs/~3/LSuGhI2LgLg/83848-ministar-zastite-zivotne-sredine-o-ekoloskim-pitanjima-s-predstavnicima-lokalnih-samouprava