Ministarstvo: Nastavlja se rušenje objekta nelegalno izgradjenog na vrhu Kopaonika

Investitorka objekta bespravno izgradjenog na Pančićevom vrhu, na Kopaoniku, Snežana Mitković, nastavila je radove na uklanjanju tog objekta.

Ministarstvo gradjevinarstva Srbije je danas objavilo da je o tome obaveštena republička gradjevinska inspekcija.

Radovi su danas nastavljeni pošto je u avgustu investitorka obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije s korona virusom i kućne samoizolacije nije mogla da nastavi izvršenje rešenja republičkog gradjevinskog inspektora navedeno je u saopštenju.

Objekat još nije srušen u potpunosti, ali su uklonjeni krov, instalacije, oprema, stolarija sa prvog sprata.

Gradjevinska inspekcija je sprovela kompletan upravni postupak i donela rešenja o rušenju objekta bespravno izgradjenog na Pančićevom vrhu.

U saopštenju piše da investitor o svom trošku izvršava rešenje pošto troškovi uklanjanja objekta na kraju uvek padaju na njegov trošak, čak i kada inspekcija izvršenje sprovodi prinudnim putem, angažovanjem privrednog društva, odnosno drugog pravnog lica, a troškovi rušenja se naplaćuju od investitora.

Objekat na Kopaoniku je u Programu uklanjanja objekata, a troškovi uklanjanja objekata investitora su procenjeni na 26,3 miliona dinara (bez PDV-a).

Inspekcija Ministarstva gradjevinarstva je protiv investitorke Snežane Mitković podnela krivične prijave za bespravnu gradnju, nastavak bespravne gradnje, falsifikovanje – lažne prijave za legalizaciju objekta.

Podnela je i krivične prijave protiv NN lica iz Opštine Brus, predsednika Opštine, sa optužbom da je naredio NN licu da izvrši falsifikovanje službene isprave, kao i protiv direktora JP “Skijališta” zato što je dozvolio priključenje objekta izgradjenog bez gradjevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu i tehničku vodu JP “Skijališta Srbije”.