MLAD MESEC 23° VAGE 2020.

4

Astrologija

Published on October 16th, 2020 |
by Jasmina Spicum 063222539

0Mlad Mesec 23° VAGE nam pruža priliku da veze usmerimo u novom pravcu – Vaga poziva na razumevanje i prilagodjavanje, na kompromis koji pomaže u prvazilaženju razlika i pronalaženju zajedničkog cilja. Ovo je drugi u nizu od ukupno 3 uzastopna Super Meseca i generiše veće gravitacione i elektromagnetne sile, te nosi intinzivnije efekte na sva fizička, mentalna i emocionalna tela, što olakšava promene na nivou svesti. 
Poput septembarskog, i ovaj Mlad Mesec u zodijačkom znaku Vage takođe je sa izuzetno naglašenim pozicijama elementa grupe zemljanih znakova – ovog puta dispozitor svetala je Venera u Devici, Jupiter, Pluton i Saturn su u kardinalnom znaku Jarca i Rx Uran u fiknom znaku Bika, stoga je prisutnija fizička i strukturna realnost, razmatra se održivost te realnosti, i navedene teme dominiraju na individualnom i na kolektivnom nivou aktivirajući pitanja “Da li je sadašnji život održiv takav kakav je?” Izvesno je da bi pojednostavljivanje života podržalo trenutne strukture, stoga je poželjno težiti sublimaciji i pojednostavljivanju.

Za razliku od Septembarske faze Mladog Meseca sada su u fokusu ODNOSI. Energetski smo usmereni da osmotrimo situacije koje će doneti dobrobit, zadovoljstvo i ispunjenje za sve učesnike odnosa, favorizuje se poštena razmena i harmonija, osećaj sigurnosti i voljenosti.
Ovaj novi Lunarni ciklus aktivira T-kvadrat Mladog Meseca 23° Vage sa Jupiter-Pluton-Saturn konjunkcijom 19° do 25° Jarca, što ukazuje na stres oko dugoročnih ciljeva, obaveza i socijalnih struktura ili ograničenja uopšte. Puno je izazovnih aspekata u ovoj karti Super Novog Meseca, a to bi moglo da izbaci iz ravnoteže – da ne govorimo o fazama Plutona i Merkura koji su stacionirani, pa su energije povezani sa njima izuzetno intenzivne i opasnost od sukoba je i dalje prilično prisutna.

∞ PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE ∞ REIKI HRONIKE AKAŠA ∞ KRISTALOTERAPIJA 063/222-539 ∞

Svi odnosi u semenoj formi nose najpre odnos prema nama samima.  Svaka interakcija sa drugom osobom je dakle u osnovi kokreativna, neophodno je da budemo usredsredjeni na sebe, a takodje i prilagodjeni jedni drugima, sve vreme odgovarajući na dinamiku koju donosi okolnost.
Stoga kako za vas izgleda dobro balansiran odnos, gde se nalazi ta tačka ravnoteže, i šta je za vas “umetnost odnosa”? Energija zodijačkog znaka Vage ohrabruje nas da situaciju osmotrimo iz suprotstavljenih uglova i pronađemo srednji put, tačku koja je odgovarajuća za sve učesnike u odnosu. Ako želimo da pomirimo suprotne energije neophodno je da tražimo najviši i najbolji ishod za sve učesnike, uključujući i sebe.
Šta za vas znači “fer postupanje sa drugima”? Šta za vas znači “da se prema meni postupa pošteno”? Da mogu da zamislim “idealan odnos”, kakavi bi elementi bili u osnovi takvog odnosa? Možete li sebi dati dozvolu da odbacite svoja očekivanja u odnosu u kom ste trenutno? Na koji način biste mogli napraviti prvi korak ka odnosima koji podjednako poštuju obe strane, i kako biste mogli da doprinesete tome.

Mlad Mesec je u opoziciji sa retrogradnim Marsom 20° Ovna i kvadrat sa Jupiter-Pluton-Saturn konjunkcijom u Jarcu
Osvestite svoje dugoročne motivacije i ambicije. Pomiriti rastrzanost između ličnih želja i dugoročnih težnji, sa pažnjom prema sebi osmotrite šta zapravo podrazumeva i zahteva “ispravno” postupanje i u kojoj meri je ono u skladu sa onim što zaista želite za sebe. Ta unutrašnja napetost koju ovo stvara može dovesti do sukoba. Možete preuzeti odgovornost za svoje interakcije bez krivice, sagledajte moguće kompromisno rešenje ipak negujući sopstvene granice. Čak i maleni, majušni pomak u odnosu na postojeće krute stavove i ograničenja koji ometa vašu sposobnost povezivanja sa drugima dovoljan je. Ostanite verni sebi uzimajući u obzir potrebe i ograničenja drugih ljudi. 

Venera koja vlada znakom Vage je na 16° Device i trigonu sa intenzivnom konjunkcijom Jupiter/Pluton/Saturnu 19° do 25° u zodijačkom znaku Jarca, što donosi intenzivnu emociju uzemljenja, materijalizaciju neophodnu za ekspanziju i napredovanje. Inovativni zemljani trigon zemljani kvadrira neobična energija retrogradnog Marsa Ovna koji ponovo ohrabruje originalan pristup u rešavanje dugoročnih problema i daruje iskre avanturizma kojima osvetljava put ka novim projektima.
Kako je Venera u zodijačkom znaku Device u slabom dostojanstvu, ukoliko su u vašem natalnom horoskopu aktivni zodijački znaci Bik i Vaga težićete kompromisima koji zahtevaju više prilagodjavanja 

Kako će MLAD MESEC U zodijačkom znaku VAGE uticati na vas?

PROVERITE da li je u VAŠEM natalnom horoskopu aktivan zodijački segment KARDINALNIH uglova zodijaka, pozicija ličnih planeta ili dispozicija na 23° VAGE.
Takodje u okviru simbolike kuće natalnog horoskopa u kojoj se nalazi 23° VAGE koja je aktivirana Mladim Mesecom, ili osa kardinalnih znakova 18° do 26° JARCA, Ovna, Raka, vreme je da sagledate u kom segmentu i na koji način VAŠ ŽIVOT MOŽE BITI BOLJI?

KONJUNKCIJA MESECA i SUNCA aktivira TREĆU dekadu zodijačkog znaka VAGE, PRIPREMITE se za nove smernice koje će doneti promene u vaš život.

PRIMARNO OKTOBARSKI novi LUNARNI CIKLUS će aktivirati stepene:
* ASC Karte Mladog Meseca 4° RAKA
* vladar Asc-a lunacije MESEC 23° VAGE 
* MESEC/SUNCE konjunkcija na 23° VAGE
* VENERA 16° DEVICE
* Rx MARS 20° OVNA

Ukoliko se u Vašem natalnom horoskopu u ovom delu zodijačkog pojasa (20° do 26° VAGE) nalaze lične planete ili uglovi horoskopa (Asc, Mc, Ic, Desc), 28-dnevni lunarni ciklus koji počinje tokom večeri donosi prilike za NOVI POČETAK.

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE REIKI SESIJE AKAŠA HRONIKE 063/222-539

MLAD MESEC na 23° VAGE sa Fortunom na Asc lunacije donosi prilike za NOVE POČETKE.

SABIJSKI SIMBOLI
ASC karte Mladog Meseca 4° RAKA Čovek drži vagu u ruci, sa jednakim tasovima. Mlado drvo udareno po sredini, raste tako iskrivljeno.
Vladar Asc-a MESEC 23° VAGE Visoko drvo na vrhu stene iza koje je tamni, preteći oblak. Čovek koji podseća na diva. Noge su mu crne i to crnilo se širi na gore. 
MESEC KONJUNKCIJA SUNCE 23° VAGE Visoko drvo na vrhu stene iza koje je tamni, preteći oblak. Čovek koji podseća na diva. Noge su mu crne i to crnilo se širi na gore. 
VENERA 16° DEVICE Čovek bere grožđe. Osobu nose na stolici, četiri muškarca. 
Rx MARS 20° OVNA Lopata stoji pored otvorenog groba u kome je čovek koji kopa. Snažan čovek, stoji sa ispruženim rukama u kojima drži bocu punu vina.

Kako će MLAD MESEC U zodijačkom znaku VAGE uticati na vas?

Kartom lunacije dominira primarno V kuća gde je pozicionirana konjunkcija MESEC/SUNCE na 23° VAGE, vladari Asc-a VENERA na 16° DEVICE, Rx MERKUR na 11° ŠKORPIONA.

U kojoj kući VAŠEG natalnog horoskopa se nalazi 23° VAGE, na kom je MLAD MESEC tj. aktuelna konjunkcija Meseca i Sunca? Da li su Asc-om lunacije 23° VAGE, vladarom Mladog Meseca lunacije VENEROM na 16° DEVICE, ili su u segmentima 18° do 26° KARDINALNIH znakova (Ovan, Rak, VAGA, JARAC) aktivirane lične tačke ili položaji planeta u vašem ličnom horoskopu?


Mlad Mesec će aktivirati metaforička i praktična značenja kuće u kojoj se nalazi, kao i pozicije vladara lunacije u Vašem natalnom horoskopu.
I kuća – fizički izgled, lične osobine, odnos prema životu
II kuća – novac i lični resursi
III kuća – komunikacija, učenje, pisanje
IV kuća – dom, porodica, preci, emotivna podloga
V kuća – kreativnost, ekspanzija, potomstvo, ljubav
VI kuća – fiziološko zdravlje, dnevna rutina, kućni ljubimci, zaposlenje, kolektiv
VII kuća – emotivni i partnerski odnosi, ugovori, nivo okolnosti
VIII kuća – seksualnost, smrt, resursi drugih ljudi
IX kuća – putovanja, lična filozofija, uverenja
X kuća – karijera, životna misija, profesija javni odnosi
XI kuća – prijatelji, udruženja, dugoročni ciljevi
XII kuća – snovi, nesvesno, meditativna stanja, gubici

PROFESIONALNE ASTROLOŠKE ANALIZE REIKI SESIJE AKAŠA HRONIKE 063/222-539

Početak novog lunarnog ciklusa vezan je za nove poduhvate. Simbolički početak novog je svetlost i izvor svetlosti je svetiljka. To su čisti, svetli i po svojoj energiji veoma povoljni lunarni dani. Prvog lunarnog dana počinje lunarni mesec.

 

AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević
ZABRANJENO PREUZIMANJE

PRVOG dana LUNARNOG ciklusa mentalno pokrenite NOVE AKTIVNOSTI i radite vizualizaciju ličnih planova. Ukoliko ste čitali o Afirmacijama i Zakonu Privlačenja praktikujte meditaciju u vreme Mladog Meseca, kanališući sve svoje želje i težnje u atmosferi rasta, kako biste otkrili nove prilike za realizaciju i obezbedili neophodnu moć za dalji razvoj. Harmonizacijom sa ciklusima prirode omogućavate isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou.

Tog lunarnog dana veoma je važan rad sa stvaralačkom energijom svesti. Sve što tog dana zamislite ima osnove da se i ostvari. Radi toga pre nego što zaželite tok budućih događaja, treba ih isplanirati do detalja. Na primer, ukoliko želite da u nastupajućem lunarnom mesecu ozdravite, postanete mlađi, tada zamislite sebe mladim, zdravim, punim snage. Treba predstaviti sve do detalja, skoro do osećaja mirisa, teksture vaše kože, osećaja, po kojima bi izgledali mladi i zdravi. Što je jasnija vaša misaona “slika”, to je bolje. Važan trenutak u tome je predstavljanje budućnosti, ne kao moguće, već kao da je nastupila. U vašoj svesti treba da bude osećaj, ne da će se to desiti, nego da se već desilo.

Taj metod omogućava da se na “finom” planu stvori energetski “otisak” budućeg događaja. Da se stvori energetska matrica koja će vremenom postati željeni događaj. Ta matrica će tokom celog lunarnog meseca struktuirati prostor i vreme u smeru, koji ste izabrali. Naravno, realizacija se može donekle razlikovati od zamišljenog i predstavljenog, ali pri pravilnom postavljanju slike i njenim zasićivanjem potrebnom senzibilnom informacijom, događaj će se obavezno desiti. Ukoliko ne bude odgovarao zamišljenom obliku, suština će biti izražena potpuno. Zbog toga je najvažnije kod tog lunarnog dana stvoriti misaoni “kostur” budućeg meseca sa svim za vas važnim događajima. Stvaranje sličnih energetskih matrica prvog lunarno dana važno je zbog toga, što će u to slučaju energija Meseca podsticati prirodan tok događaja. Vi se uklapate u ciklus i ritam lunarnih vibracija, koje će podsticati realizaciju vaših planova.

Prvi lunarni dan pruža čoveku mogućnost da sam izabere svoj put, svoju sudbinu, a ne da zavisi od situacije i slučajnosti. Danas ne stupajte u konflikte, jer će oni trajati ceo mesec. Pustite neka se događaji tog dana odvijaju po redu i prirodnim putem. Budite maksimalno uviđajni prema tuđem mišljenju, trudite se da ništa ne primate k srcu. Zapamtite, da bi bilo koji vaš postupak postaje kao zapis koji se projektuje za ceo lunarni mesec. Svojevrsna izjava- šta vi upravo želite.

Prvi lunarni dan idealno odgovara za podnošenje molbi. Smatra se da ponošenje molbe tog dana obavezno donosi uspeh i pozitivan ishod posla. Dobro je opraštati uvrede, to se lakše radi nego u druge dane. Taj lunarni dan je idealan za oslobađanje od štetnih navika, kompleksa, loših karakternih crta. Napomena, nove poslove tog dana ne treba započinjati- ograničite se na planove i maštu. Čovek je tog dana sličan novorođenčetu. Preporuka je da se ekonomiše životnom energijom- šetati u prirodi. U čovečijem organizmu u to vreme energetski je aktivna glava. Da bi ne bi izazvali prepobuđivanje mozga, tog dana izbegavajte upotrebu alkohola, vruće i ljute hrane. Suvišno zamaranje danas može izazvati jaku glavobolju, koja će se povremeno javljati do kraja lunarnog meseca.

Organi dana – oči, prednji deo glave, mozak. Taj lunarni dan odgovara za čišćenje čeonih i maksilarnih sinusa. Minerali dana: brilijant, gorski Kristal, kvarc rauhtopaz. Ukoliko se tog dana usni nešto dobro- vodi prema radosti, a ukoliko loše- ne obraćajte pažnju, i to će samo nestati. Ljudi rođeni prvog lunarnog dana ceo život ostaju pomalo detinjasti. Oni nešto čekaju, sanjaju. Počinju da deluju veoma energično i jasno. Oni ne treba da se bave umnim radom 15. Lunarnog dana.

Odlomak iz knjige “LUNARNI KALENDAR 2011-2019”
Genadij Petrovič Malahov

Brojne mitološke priče korespondiraju sa zodijačkim znakom Vage – o Egipatskoj boginji Ma’at, Rimskoj Minervi (Atheni u Grčkoj mitologiji), i epskoj priči o Parisu u kojoj je odabran da bira najlepšu od tri Boginje (Here, Atenu i Afrodite). Ipak, najprikladniji je onaj o interesantnoj figuri u mitološkoj priči o Tiresiji.
Tiresije je bio prorok grčkog boga Apolona (koji vlada Suncem i ličnim razvojem). Različite su verzije mita o Tiresiju ali sve otkrivaju interesantnu stranu zodijačkog znaka Vage, i u svakom od mitova Tiresije osudjen na večno slepilo. U jednoj varijanti mita oslepljen je od strane Bogova jer je otkrio njihove tajne, u drugoj je zalutao u kupatilo u kom se Athena kupala i od trenutka u kom je ugledao nagu gubi vid, ili treći koji je o konfliktu izmedju Zevsa i vrhovne Boginje Here.
Prema ovom mitu jednoga dana Tiresija šetajući Herinim vrtovima ugleda dve zmije u parenju. Razdvoji zmije, usmrti žensku zmiju i preobrazi se u jednu od Herinih boginja pratilja. Nakon što je proživeo osam godina u Herinom vrtovima, ponovo na istom mestu susrete zmije u parenju, i ponovivši intervenciju vrati se svom prvobitnom polu. Nedugo nakon ovog dogadjaja Hera se suprotstavlja Zevsu sporeći oko toga ko više uživa u seksualnom činu – muškarac ili žena. Obzirom da je Tiresije iskusio život i u jednom i u drugom obličju, supružnici u sporu donose odluku da prepuste njemu konačan sud o većem užitku. Tiresije se nalazi u situaciji u kojoj ne može doneti dobru odluku (slično kao i Paris koji bira najlepšu od tri Boginje). Ukoliko se zauzme za Herino  mišljenje biće krivac pred Zevsom, ukoliko zauzme Zevsom stav Hera će ga poraziti svojom osvetničkom prirodom. Najzad se Tiresije odlučuje i stade uz Zevsa, tvrdnjom da žene doživljavaju 9 pod ukupno 10 zadovoljstva tokom seksualnog čina. Hera u naletu besa oslepe Tiresija, ali se Zevs sažali nad njim i podari mu dar proroka.
Dve vodeće teme su naglašene u ovoj priči koja se povezuje sa zodijačkim znakom Vage. Jedna je ravnoteža (Tiresije je iskusio život i u obličju muškarca i žene), a druga tema nam govori o izboru. Iako će mnogi smatrati slepilo njegovom slabošću, u suštini ono zapravo postaje njegova najveća snaga i ono po čemu će kasnije postati slavan. Kada god mitološki lik izgubi vid on zapravo stiče sposobnost “dubljih uvida” koji su sama suština proročkog. Razmislite o razlozima zbog kojih tražite savet astrologa – uglavnom da biste dobili neki dublji uvid u buduće dogadjaje, na osnovu kojih ćete biti bolje informisani i doneti ispravne odluke.

Uglavnom vodimo uobičajen život, sačinjen od dobro poznatih rutinskih dogadjaja, žudimo za novinama u uobičajenom radu, željni smo da otkrijemo kakav novi hobi ili možda trošimo previše novca kako bismo se zabavili. Nažalost sve ovo vodi u disbalans u drugim životnim segmentima i tako samo produžavamo ovu agoniju, sve dublje upleteni u mrežu sačinjenu od uživanja i lišavanja.

SHARE Don’t Copy!!! AUTORSKI MATERIJAL © Jasmina Knežević ZABRANJENO PREUZIMANJE

Posvetite neko vreme tokom ovog Mladog Meseca razmatrajući u kojoj je oblasti vaš život izgubio ravnotežu. Da li možda radite previše? Ili previše vremena provodite u zabavi? Sve čega je previše potrebno je izbalansirati i korigovati. Osvestite da su izbori i odluke koje donosite u vašem ličnom interesu i doprinose vašem daljem razvoju. Dovodeći život u ravnotežu počinjemo da uočavamo slike jasnije, rasporedjujući naše resurse u oblasti kojima su potrebniji. Najradije priželjkujemo da ne moramo praviti izbor (to je zapravo Aholova peta Vage), ali ipak dolazimo do tačke u kojoj najzad moramo doneti tu odluku. Kakav god izbor da napravite izvesno je da će se on ticati još nekoga osim vas samih, ali ipak iskrenost je neophodna kako bismo, kao što je i Tiresije, stekli sposobnost dubljih uvida koji će nam omogućiti da idemo dalje kroz život.Tags:


About the Author

Jasmina KNEŽEVIĆ svakodnevni rad sa klijentima kroz astrološke i numerološke konsultacije vodi od 2000. godine, autorka je i urednica web stranica Spicum.com i Horoskop-e, predavač sa višegodišnjim iskustvom.
Svoju edukaciju je započela 1998. u okviru astrološke škole “AstroLab” Aleksandra Imširagića.
Nakon tri godine kontuinuirane edukacije, TM inicijacije (2000), i inicijacije za komunikaciju sa Andjelima (2000. Zdenka Andrijić) započinje svoju samostalnu profesionalnu praksu, koja se danas zasniva na preporukama sada već desetina hiljada zadovoljnih klijenata.

Od 1996. do 2005. honorarno saradjuje na poziciji autora i urednika rubrika sa izdavačkim kućama Novosti, Moć Prirode. Magazin Biznis (novinar autor mesečnih prognoza), uključujući i samostalan autorski projekat Novogodišnji astrološki specijal za 2005.

Od 2004. preuzima projekat Veličanstveni Saturn, u saradnji sa autorom Adrian Prerag Kezele za teritoriju Srbije.

Od 2002. nalazi se u prvoj postavi INFO PLUS MEDIA astrološkog call centra na liniji 041, i od 2003. do 2006. u Call centru Fonlider doo, razvijajući iskustvo telefonskih konsultacija.
Od 2006. posvećena je isključivo individualnim astrološkim konsultacijama, a od 2012. vodi dvogodišnju Školu astrologije i Numerologije, tromesečne kurseve Numerologije, i inovativni program edukacije Astrološki i numerološki alati u modernom Menadžmentu.

Proširujući svoja znanja konstantnom edukacijom u oblasti Istočne i zapadne astrologije, Kigaku, Feng Shui, Numerologije, Astrologije Maya i tumačenja snova kreira izuzetno bogat spektar veština i znanja za rad sa brojnim klijenatima.
Praktituje holistički pristup uz dijagnostiku Lujze Hej, kristaloterapiju i astromedicinu, korektivne tehnike za neutralisanje karme, hromoterapija (lečenje bojama).

Inicirana za komunikaciju sa ANDJELIMA 2000. kod Zdenke Andrijić.

Od 2015. edukuje pristup AKAŠA POLJU, definisanju, brzom i efikasnom neutralisanju blokirajućih karmičkih matrica.

Jasmina Knežević je sertifikovani praktičar primenjenog nivoa Kvantne Harmonizacije, REIKI Usui II i Reiki Kundalini III praktičar, praktičar Reiki Hronike Akaša, Master Svetlosne korekcije.Comments are closed.

Article source: https://www.spicum.com/index.php/mlad-mesec-u-znaku-vage-tranzit/