HIDRIRANJE INTIMNE REGIJE


Nakon prirodnog porođaja dolazi do izmene samog predvorja vagine, kao i stvaranja ožiljka od epiziotomije.

Kod prirodno vitkih žena, onih koje su izgubile dosta kilograma, kao i kod sredovečnih i starijih žena, gubi se potkožno masno tkivo iz regije velikih usana koje imaju ulogu da podrže unutrašnje strukture intimne regije (Izlazni kanal bešike i zidove vagine). Kod gubitka potkožne masti iz velikih usana, ove unutrašnje strukture počinju polako da spadaju i prave velike probleme.

Sve ovo se može preduprediti ubrizgavanjem hijaluronskih, posebnih, filera kojima se vraća prvobitni volumen velikih usana.

Česte infekcije urinarnog (upala bešike) i genitalnog (pojačan sekret, upala cerviksa materice i dr.) trakta.

Kod žena u menopauzi stvara se suvoća spoljašnjih i unutrašnjih genitalija.

Procedura je jednostavna. Tri dana pre, potrebno je uraditi depilaciju ili brijanje. Radi se u lokalnoj anesteziji i nakon intervencije koja traje 15 – 30 min, preventivno se daju antibiotici tokom 5 dana.

A ubrizgavanjem hijalurona u G tačku, koja nije više tabu, postiže se i bolja seksualna aktivnost kod žena.

Efekat je odmah vidljiv i traje do 2 godine. Ukoliko se kombinuje sa primenom PRP metode( podmlađivanje faktorima rasta iz sopstvene krvi), efekat traje i duže. Postiže se, ne samo estetski efekat, već i funkcionalni.

Nadoknađuje se izgubljena vlažnost, volumen velikih usana, zaštitna funkcija kao prevencija spada bešike i zidova vagine.