Modni trendovi na koje treba da zaboravite u 2014. godini

174

Nakon praznika veliki broj kupaca sprema se za nove rasprodaje, kada ćemo po povoljnijim cenama moći da nabavimo pojedine krpice koje smo dugo priželjkivali. Ali, pre nego što se odlučite za kupovinu razmislite da li će garderoba koja je glasila za trendi isti epitet nositi i naredne sezone. Donosimo vam spisak modnih trendova koji su vladali modnom scenom 2013, ali koji će po svemu sudeći ove godine ostati zaboravljeni.

1. Prozirna odeća

Iron Man 3 World Premiere

Holivudske zvezde mamile su uzdahe na crvenim tepisima u haljinama sa prozirnim detaljima, poput Gvinet Paltrou u ovoj haljini. Teško da ćemo ih ponovo videti u takvim kreacijama.

2. Kratki topovi koji otkrivaju stomak

PARIS : Christian Dior : Outside Arrivals - Paris Fashion Week Haute Couture F/W 2013-2014

Prošle godine moda devedesetih je ponovo oživela pa smo videli brojne trendove koji su nastali u poslednjoj deceniji 20. Veka. Ovakvi kratki topovi su jedan od njih, a slavne ličnosti sui h sa oduševljenjem prihvatili. Ipak, došlo je vreme da ponovo zaboravimo na njih.

3. Glomazne platforme

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 Los Angeles Premiere

Nema sumnje da je ovakva obuća verovatno najudobniji trend koji se u poslednje vreme pojavio kad su cipele u pitanju, ali teško da če uspeti da zamene jednostavne, udobne i elegantne ravne cipele.

4. Ultra kratki šortsevi

PARIS : Rihanna concert at the Stade de France

Možda su pogodni za scenu, kao u Rijaninom slučaju, ali u vašem ormanu im nije mesto.

5. “Klinački” nail art

katy perry

Iako nam nokti obično pružaju priliku da ispoljimo svoju kreativnost i originalnost, to ne znači da treba preterivati. Zvezde poput Kejti Peri, čije nokte vidimo na slici, prošle godine su takođe eksperimentisale kada je nail art u pitanju. Ipak, stručnjaci nam najavljuju da ćemo ove godine nositi mnogo sofisticiraniji manikir.

6. Narukvice u nizu

instagram

Za mnoge obožavateljke narukvica, prošla godina je bila prilika da pokažu kakve sve imaju u svojim kolekcijama, s obzirom na to da kada je ovaj komad nakita u pitanju prošle godine važilo pravilo da nema pravila, odnosno što vise, što raznolikije, što šarenije – to bolje. Ipak, sada je vreme da se udaljite od kutije sa nakitom i da se pridržavate minimalističkih načela.

7. Koža na sve strane

Hilary Duff Buys Flowers For Thanksgiving

Kožne helanke, suknje, pantalone, haljine nosile su se na sve strane. Ove godine biće vam potrebna samo jedna dobra kožna jakna.

8. Statement ogrlice

The Museum of Modern Art Film Benefit: A Tribute to TILDA SWINTON-Presented by CHANEL

A mislili ste da vam velike i upadljive ogrlice nikada neće dosaditi! U 2014. veće ne znači i bolje.

9. Maksi suknje

Jessica Alba  Cash Warren Hang Out With Friends In St. Barts

Duge suknje i haljine su sjajan izbor za formalne događaje, ali u “svakodnevnom životu” one se lako isprljaju i iscepaju jer se vuku po zemlji. Zato polako nestaju sa modnih pista, tako da se spremite da ove godine pokažete noge.

Autor: Life Content
Foto: SIPA, FAME, Twitter, Instagram

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …