Muška moda: kako da se obučete za letnje venčanje

278

Foto: Profimedia

Rešite se smokinga

Jedno treba da vam bude jasno: formalna odeća se nosi u večernjim prilikama.

Ako se ženite, ili prisustvujete venčanju koje se održava kasno popodne, dok sunce još sija, smoking svakako nije prikladan.

Ono što će definitivno biti pravi pogodak jeste pamučno odelo – slobodno izaberite bež i sive nijanse – koje čak možete upariti sa leptir mašnom.

Pametnije je da izaberete uži model mašne, velike mogu da deluju neuredno. U nastavku teksta pogledajte kako da izgledate elegantno i bez večernjeg odela.

Lagana odela od pamuka i lana su idealna

Ipak, postoji nekoliko pravila. Odaberite odelo sa neupadljivim pugama, plave ili sive boje, jer njih je lakše izneti od jarkih. Bela klasična košulja je obavezna a detalji treba da budu jednostavni.

Nema potrebe da tražite neku upadljivu kravatu, uz jednostavno odelo ona će previše privlačiti pažnju. Modna pravila uz ovakva odela dozvoljavaju bele cipele, ali možete i da pokušate sa smeđim mokasinama. Bez čarapa, naravno.

Bićete elegantni i bez formalnog večernjeg odela

Ne, tamnosivo odelo na pruge nije jedini način da budete elegantni. A naročito ne na letnjem venčanju. Ako ste i dalje nesigurni, odaberite belo, boju slonovače ili krem.

Garanciju za svečan i elegantan izgled daće vam dobro odabrana tkanina – treba da bude lagana, ali i svečana. Tome doprinosi i svečani kroj odela – pažljivo skrojeni i ispeglani reveri, klasična bela košulja koja naglašava eleganciju. Dakle, vaš izbor poručuje: OK, ženim se (ili sam kum mladoženji) ali … leto je!