Najčešći mitovi o aknama

60

Lečenje akni na pogrešan način može samo dodatno da oteža situaciju. Kako biste lakše izašli na kraj s njima, otkrijte pet najčešćih mitova koje ne bi trebalo da sledite.

akne

Loša higijena uzrokuje pojavu akni

Činjenica je da loša higijena može pogoršati situaciju s aknama, ali često i preterano čišćenje može uzrokovati probleme. Lice treba čistiti, ali ne agresivnim sredstvima i na nežan način.

Čokolada uzrokuje akne

Ishrana retko igra ulogu kada je reč o aknama. Osim toga, svi smo različiti. Možda će vama konzumiranje čokolade uzrokovati probleme, dok će vaša prijateljica koja čokoladu jede u neograničenim količinama i dalje imati savršen ten. Najbolje je da se konsultujete sa dermatologom kako ne biste bespotrenno izbegavali omiljenu hranu.

Meni je pomoglo i tebi će

Kao što smo već napomenuli, nismo svi isti. Ako je neki proizvod pomogao vašoj prijateljici, ne znači da će pomoći i vama. Slušate savete svog dermatologa kako ne biste pogoršali situaciju.

Istiskivanje pomaže

Istiskivanje može uzrokovati infekciju i ožljke. Ulja koja se šire iz istisnute akne šire infekciju i mogu proširiti akne na više mesta. Osim toga, sigurno ne želite ožiljke. Stoga, pokušajte da se suzdržite.

Proći će

Kod nekih se akne povuku kada izađu iz puberteta, ali kod nekih se pojavljuju i u kasnijem dobu. Ako želite da ih pobedite, morate aktivno da se borite protiv njih.

Izvor: Ljeopta.ba

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …