NE PALITE KLIMU TOKOM SEKSA: Posledice mogu da budu ozbiljne! Evo šta vam se može desiti

Ekstremne temperaturne razlike predstavljaju opasnost za sve, a posebno osobe koj imaju nizak krvni pritisak i probleme sa cirkulacijom. Stručnjaci pozivaju na operez kada je upotrebom klima uređaja u pitanju. Idealna temperatura prostorije koju hladimo po pravilu trebalo bi da bude 7-8 stepeni niža od spoljašnje.

 

Da budemo iskreni, malo ko se pridržava ovog uputstva. Ako je napolju 40 stepeni, preporučuje se da klima uređaj podesite da hladi na 32-33 stepna, jer takvu temperaturnu razliku ljudski organizam dobro podnosi.

 

Evo šta može da vam se desi ako često boravite i imate „aktivnosti“ u rashlađenim prostorijama:

foto: Profimedia

Klima uređaj suši vazduh u prostoriji što uzrokuje sušenje sluznice nosa koje onda slabije štite od virusa, bakterija i alergena.

 

Stalni boravak u klimatizovanoj prostoriji može dovesti do smanjenja imuniteta, jer nedostatak kisieonika otežava normalno funkcionisanje belih krvnih zrnaca koja učestvuju u borbi protiv bakterija.

 

Direktno duvanje i izostanak svežeg vazduha može dovesti do negativnih učinaka klima uređaja i na kožu. Vrlo je moguće da dođe do pojave dermatitisa i ekcema.

 

Snižena količina kiseonika sa druge strane može povećati krvni pritisak i broj otkucaja srca. Količina kiseonika u krvi povezana je i sa serotoninom, hormonom sreće. Dakle, vrlo je verovatno da će doći do depresije i promene raspoloženja.

foto: Profimedia

Promena temperature može dovesti i do migrena, posebno kod onih koji često imaju problem sa sinusima.

 

Spavanje u prostoriji gde je vazduh previše hladan, može izazvati „grešku“ u proizvodnji melatonina, što se odražava na kvalitet sna. Vrlo česti su poremećaji u ciklusu spavanja koji utiču da se telo odmori.

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV OPREZ: Klima uređaji nisu ni najmanje naivni!