Njujork tajms: Izveštaj vlade SAD o klimi u suprotnosti s Trampom

17

Njujork tajms: Izveštaj vlade SAD o klimi u suprotnosti s TrampomProsečna temperatura u SAD veoma brzo raste i poslednje decenije su najtoplije u poslednjih 1.500 godina, navodi se u preliminarnom izveštaju američke vlade, preneo je danas Njujork tajms.

“Amerikanci već sada osećaju posledice klimatskih promena”, navodi se u izveštaju 13 agencija koji još nije zvanično objavljen i koji još nije odobrila administracija predsednika Donalda Trampa.

Dokument u “direktnoj je suprotnosti sa izjavama Trampa i članova njegovog kabineta, prema kojima ljudski doprinos na klimatske promene nije dokazan, a i ako postoji, ima  ograničene efekte”, naveo je Njujork tajms.

Nacrt izveštaja, koji je deo nacionalne procene o klimi u SAD, sastavlja se svake četiri godine i potpisuje ga američka Akademiija nauka.

SAD su prošle nedelje formalno obavestile UN da žele da se povuku iz medjunarodnog sporazuma o klimi postignutog krajem 2015. godine u Parizu, ali su navele da će nastaviti da učestvuju u medjunarodnim pregovorima o tom pitanju.

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/betazs/~3/ZcF-XWSiCSc/70274-njujork-tajms-izvestaj-vlade-sad-o-klimi-u-suprotnosti-s-trampom