Objavljen vodič za investitore u biogasna postrojenja

7

Udruženje Biogas Srbija objavilo je vodič za investitore, namenjen svima koji su zainteresovani za izgradnju biogasnih postrojenja na teritoriji Srbije, a osnovna svrha je da se ohrabre novi investitori, podstaknu ulaganja u ovaj sektor i pomogne onima koji su već odlučili da investiraju u biogas.

Vodič, koji je Udruženje Biogas Srbija izradilo uz pomoć sektora Ministarstva poljoprivrede za ruralni razvoj i uz podršku Nemačke biogas asocijacije, Fachverband Biogas, zasnovan je na iskustvima članova udruženja, navodi se u saopštenju.

Saveti će pomoći investitorima koji planiraju ili počinju posao sa biogasom u Srbiji

S obzirom na to da je sektor biogasa u Srbiji relativno nov, ovi saveti i smernice biće od velike pomoći investitorima koji tek treba da se odluče na ulaganje ili počinju posao sa biogasom u Srbiji.

Vodič, između ostalog, sadrži praktične savete o tome koliko je određene sirovine potrebno za rad postrojenja, kako izabrati odgovarajuću tehnologiju, kao i savete u vezi sa procesom izgradnje i upravljanja postrojenjem, a tu su i primeri rada elektrana različitih kapaciteta.

Udruženje je u svoj naziv dodalo ime države

Udruženje je nedavno u svoj naziv dodalo ime države, pa sada nosi naziv Udruženje Biogas Srbija, stoji u posebnom saopštenju. Kako se navodi, ovo je od velikog značaja i zbog saradnje sa inostranim asocijacijama i partnerima, jer na ovaj način predstavlja čitav sektor biogasa u zemlji.

Udruženje je osnovano 2012. godine. Trenutno broji više od 50 članova, gotovo sve operatere biogasnih postrojenja i proizvođače opreme za biogasna postrojenja u Srbiji, ali i kompanije iz inostranstva koje posluju u ovom sektoru, piše u saopštenju.

The post Objavljen vodič za investitore u biogasna postrojenja appeared first on Balkan Green Energy News.

Original Article