Osam rečenica kojima pravi muškarac može prekinuti svađu

66

11. 02. 2014.

Osam rečenica kojima pravi muškarac može prekinuti svađu

Prave rečenice mogu smiriti situaciju, pokazati da se svađate bezveze ali i situacije preokrenuti na komičnu stranu. Druge će pak pomoći da shvatite srž problema.

Svađe su neizbežan deo svake veze, ali da ne bi prerasle u nešto veće važno je postaviti granice, poštovati ih i ne pribegavati vređanju. To odnosu može naneti nepopravljivu štetu, naročito ako u trenutku svađe tajne koje vam je partner poverio iskoristite protiv njega. Treba se pridržavati “fer pleja” i pomirljivog tona, a kako to rade stvarni muškarci otkrili su u Redbooku

“Što možemo učiniti da odmah popravimo stvari?”

Ovim rečima partner dokazuje da je predan pronalasku rešenja za probleme. On se više ne želi svađati već se trudi popraviti stvari, a sad sve ovisi o drugoj strani. Iako prebacuje lopticu na drugu stranu, pokazuje da je spreman truditi se kako bi stvari konačno krenule na bolje. 

“Mislim da je vreme za “Igru prestola”

Bilo da gledate “Igru prestola” ili bilo koju drugu seriju, prekid svađe ovako može pomoći da se smirite, “ohladite glave” i razmislite. Pogotovo vam može pomoći u dugotrajnim razmiricama u kojima se nijedna strana više ne može setiti zašto se svađate. Nakon što se smirite moći ćete se fokusirati na ključni problem i izbeći sve suvišne uvrede koje vam u žaru svađe padnu na pamet. 

“Pomozi mi da shvatim tvoje stavove. Ne razumem šta govoriš”

Ova jednostavna fraza pomoći će parovima da ustanove u čemu je tačno problem i gde se to njihova mišljenja razilaze. Ljudi se u žaru svađe lako mogu pogubiti, i dok jedna strana misli o problemu pranja suđa, druga može razmišljati o puno dubljim stvarima. 

“Tako si zgodna, čak i kad se ljutiš”

Iako na prvi pogled zvuči kao da se pokušavate izvući iz svađe, ovom frazom partneru pokazujete da ste na njegovoj strani. Osim toga, to ga može nasmejati i tako sprečiti eskalaciju raspravljanja, objasnila je američka bračna terapeutkinja dr. Gilda Carle. 

“Je li ovo bolje ili gore od onoga kad smo zapeli u snežnoj oluji?”

Razmišljanje o lošim stvarima koje su parovi zajednički prebrodili podsetnik je da su unatoč svemu dobar tim. Prošli su i gore stvari zato što su se oboje trudili. Ova fraza takođe može podsetiti na smešne epizode iz prošlosti i smanjiti napetost. 

“Ja kažem prestanimo se svađati. Odmah”

Ovom rečenicom partner priznaje da je vaša veza jača od bilo koje svađe. Posebno je delotvorna oko svakodnevnih razmirica poput koji šampon kupiti ili tko će baciti smeće. Time ćete priznati i da ima važnijih stvari na koje se trebate koncentrisati tj. da se isplati ljutiti oko malih stvari. 

“Mislim da nam treba kafa za ovaj razgovor”

Ovo je zapravo taktika odugovlačenja, ali i odličan podsetnik da svađa traje već predugo. Možda ste uz to još i gladni i žedni i jednostavno trebate malo odmoriti. To vam ujedno može pomoći da se usredotočite na srž problema umesto da se stalno vrtite u začaranom krugu. 

“Zar ćemo opet imati auto-svađu?”

Svađe u automobilu, osim što su opasne, povećavaju napetost zato što su partneri “zarobljeni” u malom prostoru i nemaju izlaza. Ako se te svađe stalno ponavljaju, treba prepoznati njihov uzrok kako bi ih uspješno riješili. 

Izvor:

Pressonline, 24sata.hr

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar