Osam šokantnih činjenica o muškarcima: I oni glume orgazme

53

23. 04. 2014.

Osam šokantnih činjenica o muškarcima: I oni glume orgazme

Muškarci i seks? To je tema o kojoj se uvek puno diskutuje, a posvećene su joj serije, knjige i filmovi. No, jedno je sigurno – stavovi i mišljenja su se bitno promenili i muškarci nipošto nisu predatori koji misle samo na svoje zadovoljstvo.

“Uvek ističemo kako su muškarci i žene različiti, ali smatram da te razlike uopšte nisu velike”, napisao je Abraham Morgentaler u svojoj knjizi “Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth About Men and Sex”.

Muškarci lažiraju orgazme

U jednom istraživanju, koje je zapravo bilo inspiracija za knjigu, Morgentaler je razgovarao sa muškarcem koji se žalio da stalno lažira orgazme. Njegov problem je trajao skoro ceo život, a kako mu je do trenutne devojke bilo veoma stalo, radije je glumio da doživljava orgazme. Morgentaler je nakon toga razgovarao sa drugim muškarcima i shvatio da postoji puno takvih slučajeva, a razlozi za glumu orgazma su raznoliki. Dodaje da se u seksu sa kondomom ne primećuje velika razlika, ali ako je seks bez zaštite, žena lako može da primeti.

Orgazam kod muškaraca ne uključuje uvek ejakulaciju

Ovo će možda začuditi i muškarce i žene, ali je istina. U nekim slučajevima muškarci mogu da dožive orgazam bez ejakulacije. Jedan od primera je kod muškaraca koji pate od dijabetesa, dakle iz zdravstvenih razloga. Drugi primer je takođe iz zdravstvenih razloga odnosno kod slučaja radikalne prostatektomije. Uostalom, ljudi koji praktikuju tantrički seks veruju da muškarac ne mora da ejakulirati da bi doživeo orgazam, piše Women’s Health.

Lažiraju orgazme iz istih razloga kao i žene

Prema Morgentalerovim razgovorima sa muškarcima i analizama, većina njih koji glume da su doživeli orgazam učinili su to jer su jednostavno imali loš dan. Dakle, to je ujedno i najčešći razlog zašto žene glume orgazme, pa Morgentaler ističe da to savršeno dokazuje da muškarci i žene nisu toliko različiti. A zašto prećutkuju i lažu? Takođe iz istog razloga kao i žene – ne žele da povrede partnerku.

I mlađi muškarci imaju problema sa erekcijom

Mnogi muškarci imaju seksualne probleme bez obzira na godine. Obično se smatra da probleme sa erekcijom imaju muškarci iznad četrdesete, ali to nije tačno. Neka istraživanja su pokazala da problemi sa erekcijom pogađaju oko 20 odsto muškaraca bez obzira na godine.

Muškarci takođe mogu da budu neraspoloženi za seks

Još jedna čudna činjenica koja mnogima deluje kao nemoguća, ali tako je. Baš poput žena, i muškarci imaju stresne i loše dane kada im nije ni do čega, pa ni do seksa.

Češće su fokusirani na zadovoljstvo partnerke nego što mislite

Njihovo zadovoljstvo im nije na prvom mestu iako je to još jedna stvar koja se često ističe. Više istraživanja je potvrdilo da muškarci jako paze da zadovolje partnerku i njihovo zadovoljstvo će uvek da stave ispred svog, posebno ako im je stalo do partnerke i žele dugoročnu vezu sa njom. Jedna od analiza koja potvrđuje Morgentalerovu tvrdnju su terapije sa muškarcima koji su želeli čvršći penis, kako bi partnerki osigurali još veći užitak.

Neki muškarci su posebno osetljivi na izvedbu u krevetu

I opet potvrda koliko su muškarci i žene podjednako osetljivi na seksualni život. Morgentaler je imao pacijente čije seksualne disfunkcije proizlaze iz nekih loših iskustava u prošlosti, a da toga nisu bili svesni. Dolazili su i muškarci koji su se očajno osećali nakon što su shvatili da supruge glume orgazam i nije im bilo jasno zašto nisu rekle da nešto treba da se promeni. Muškarci su podjednako osećajni i lako mogu da izgube samopouzdanje, i više će ceniti ako im žena kaže kako da oboje budu zadovoljni seksualnim životom.

Libido

Žene su u današnja vremena jednake muškarcima u svemu, pa tako imaju podjednako jak libido. Konačno su dovoljno otvorene da se ne libe da kažu šta žele, kako se ugodnije osećaju i šta će ih najbolje zadovoljiti. Morgentaler ističe da je tako bilo oduvek, ali da je kultura življenja bila drugačija. Zbog svih promena muškarci su ponekad više zabrinuti da neće moći da zadovolje partnerku.

Izvor:

tportal.hr

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar