Osam tajni parova koji umeju da uživaju u seksu

64

Za potpuno zadovoljstvo i sklad u spavaćoj sobi parovi moraju da imaju nešto više od puke potrebe i strasti. Famozni seks podrazumeva mnogo više od toga i uključuje razumevanje, komunikaciju, pa ponekad i dogovaranje termina za seks.

44292

Evo koja pravila bi trebalo da probate kako biste postigli optimalnu seksualnu harmoniju i zadovoljstvo.

1. Seks upisuju u kalendar nedeljnih i dnevnih rasporeda
Umesto da na dogovoreni seks gledate kao na nedostatak spontanosti, pokušajte da ga shvatite kao svojevrsnu predigru, podsetnik na ono što vas čeka. Za parove u dugim vezama, posebno zaposlene sa decom, planiranje romantičnog druženja čak je i nužno.

2. Zaključavaju vrata sobe
Zaključana vrata spavaće sobe posebno u porodicama sa puno djece ključ su dobrog, opuštenog seksa bez opterećenja. Svakako je potrebno i decu naučiti da kucaju, kao i stvoriti opušteno okruženje za senzualni seks bez ograničenja.

3. Usavršili su seks na brzaka
Tokom nekih kritičnih perioda, posebno ako ste novopečeni roditelj, parovi su naučili da budu intimni i da za vrlo kratko vreme imaju eksplozivan seks. Ne podcenjujte povezanost tela i uma pa čak i ako fizički niste za seks, pokušajte da se setit trenutaka kada ste uživali i shvatite to kao uvod u neverovatan brzinski seks. Ne plašite se da maštate, i to može da vas podstakne na želju i potrebu za prisnošću.

4. Eksperimentišu
Naučili su da budemo otvoreni prema drugačijim načinima izražavanja seksualnosti. Baš kao i kod muzike, ljudi vole kombinaciju predvidljivog i nepredvidljivog. Morate naći ravnotežu između konvencionalnog i pustolovnog kojom ćete oboje biti zadovoljni. Nemojte biti previše klasični, jer možete postati dosadni, niti previše eksperimentisati tako da izgubite osećaj udobnosti i sigurnosti. Mnogi parovi su izjavili da su najbolji seks doživeli kada su vodili ljubav izvan svog doma. Opcije su razne, od malih motela u koje ćete pobeći vikendom ili rezervisanja hotelske sobe na par sati dok vam dadilja čuva dete.

5. Održavaju komunikaciju
Nema boljeg načina za saznati šta vaš partner želi od otvorene komunikacije. O svojim željama, potrebama i eventualnim prilagođavanjima koje smatrate nužnima razgovarajte kada niste u krevetu. Pronađite opušten trenutak i podstaknite konverzaciju u kojoj ćete biti otvoreni, iskreni i prilagodljivi.

6. Izbegavaju izgovore za seks
Nisu dopustili da im izgovori preuzmu život. Glavobolja, stres, umor ionako se ublažavaju nakon čina intimnosti koji bi trebalo da bude opuštajući i željen. Deca neće uvek biti mala, a uz izgovore dok odrastu, seks bi mogao da nestane sa liste prioriteta i možda neće biti povratka na staro.

7. Veruju jedno drugom
Kada potpuno verujete jedno drugom, osećate se udobno i ne ustručavate se, onda možete i eksperimentisati. Kad osetite potpunu povezanost i poverenje, seks će postati iskreniji i mnogo strastveniji.

8. Brinu o svom zdravlju i izgledu
Briga o sebi i izgledu naravno nije samo u svrhu boljeg izgleda za partnera. Što ste zadovoljniji sobom, bićete više raspoloženi i sa više samopouzdanja. Isto je i sa zdravljem. Kad ste zdravi imate više energije, motivisani ste i ništa vam nije teško.

Izvor: Tportal.hr

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …