OSTAĆETE U ŠOKU: Istraživanje pokazalo čime žene najbolje kontrolišu muškarce

Dugo se smatralo da su muškarci isključivo vizuelna bića, ali najnovije istraživanje, objavljeno u magazinu “Physiology Behavior”, pokazalo je da je uticaj ženskog glasa na jači pol toliko snažan da izaziva ježenje kože i ubrzani rad srca.

 

Američki istraživači su takođe ustanovili da privlačnost ženskog glasa zavisi od toga u kojoj se fazi mesečnog ciklusa žena nalazi.

 

U čemu je zapravo, stvar?

 

Hormonske promene za vreme ovulacije vrše uticaj na grkljan žene, čiji glas postaje niži i dublji, izazivajući nesvesno pozitivnu reakciju i muškaraca i žena. Posle samo pet sekundi slušanja ženskog glasa u najplodnijim danima menstrualnog ciklusa žene, električna aktivnost na koži muškaraca porasla bi za čitavih 20 odsto, a srčani ritam ubrzao bi se za pet odsto.

 

Sposobnost da prepozna kada je žena najplodnija pružila bi muškarcu u evolutivnom smislu prednost po pitanju reproduktivne selekcije, a žene, s druge strane, mogu znanje o plodnom statusu druge žene (koja im predstavlja konkurenciju) preinačiti u svoju korist i steći prednost nad suparnicom.

 

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Superzena, Foto: Profimedia)

 

NE PROPUSTITE

MOJ MUŽ ZNA DA OBOŽAVAM SEKS: Bezobrazan je i to zloupotrebljava, a evo i kako!

MUŠKARCI OVO ŽELE: Voleli bi da žene znaju ovih 10 stvari u seksu!

ISKUSNI STRUČNJACI IMAJU OBJAŠNJENJE: Evo zbog čega su muškarci opsednuti analnim seksom

NE DELITE SA SVIMA INTIMU: Evo sa kojim ljudima bi trebalo da razgovarate o seksualnom životu