Представљен концепт зелених јавних набавки посланицима

10

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0

Тематски састанак неформалне Зелене посланичке групе на тему ”Зелене јавне набавке”  одржан је  у среду, 06. јуна у Зеленом салону у Згради  Народне скупштине.

Састанак је организован у склопу обележавања Светског дана заштите животне средине (5. јун). Овај еколошки датум има за циљ подизање свести о важности поштовања животне средине, али и о неопходности доприноса појединца.

Са посланицима су разговарале Наташа Глигоријевић из Центра за одрживи развој Србиjе и  Жаклина Живковић из Групе за анализу и креирање јавних политика о томе шта су зелене јавне набавке и који је њихов допринос заштити животне средине и одрживом развоју. Такође, дискусија се водила и о пракси Европске уније у овој области, као и о статусу Србије. Посланике је посебно интересовало које су користи од овог инструмента и уштеде применом истог.

Након састанка, посланици и посланице који су присуствовали и разговарали са експерткињама су најавили своју подршку иницијативи и подношење амандмана који ће зелене јавне набавке подстицати у пракси.


Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0

Article source: http://zelenidijalog.rs/predstavljen-koncept-zelenih-javnih-nabavki-poslanicima/