Premijera "Anđeli čuvari" u Beogradskom dramskom pozorištu

Foto: Ivan Dobričić / Adria Media Serbia

U subotu 25. januara 2014. godine u Beogradskom dramskom pozorištu na “Sceni Rade Marković” premijerno će biti izvedena predstava “Anđeli čuvari” po tekstu Saše Koprivice, a u režiji Veljka Mićunovića.

Komad koji će od početka do kraja maksimalno držati pažnju publike prati dogodovštine dugogodišnjeg sitnog prevaranta i mladog, entuzijastičnog hakera koji beže već neko vreme od zakona i samo što nisu stigli do granice.

Tokom kratkog predaha u pograničnoj varoši, zaustavljaju se u lokalnoj apoteci prirodnih melema. Vlasnik apoteke i njegova mala porodica su u vrtlogu strašnih problema – duguju novac, meta su reketaša i zelenaša, kriju tajne jedni od drugih, predmet su podsmeha čitavog grada. Uprkos svom početnom planu, begunci shvataju da im ne preostaje ništa drugo nego da ostanu i pomognu im. Tako menjaju njihove, ali i svoje živote – zauvek.

„Anđeli čuvari“ su dinamična, trilerski napeta, ali i melodramski nežna komedija o pitanjima morala i dužnosti. U komadu “Anđeli čuvari” igraju: Marko Živić, Andrija Kuzmanović, Milan Čučilović, Ljubinka Klarić, Anja Alač, Miljan Prljeta, Slobodan Boda Ninković, Vladan Milić, Dejan Matić Mata i Milorad Damjanović.