Prirodni načini da ubrzate rast kose

86

Možda vam se čini da je potrebna cela večnost da vam kosa naraste, ali postoje trikovi kojima na prirodan način možete ubrzati njen rast. Budite uporni i rezultati sigurno neće izostati!

duga kosa

Šišajte se na svakih 6-8 nedelja

Iako vam možda deluje nelogično da morate šišati svoju kosu kada zapravo želite da naraste, ali verujte – održavanje krajeva i te kako je važno za zdrav rast kose. Krajevi su osetljivi, oštećuju se i pucaju lakše od ostatka kose. Svakih 6-8 nedelja odsecite 1/4 krajeva – nije velika promena, a pomoći će u tome da kosa raste brže i da bude potpuno zdrava.

Masaža vlasišta toplim uljem

Nagovorite prijateljicu ili partnera da vam toplim uljem izmasira vlasište. To je jedan od najboljih saveta koji će pomoći da vam kosa raste brže. Zagrete ulje, utrljajte u teme i sačekajte. Preporučujemo jojobino, kokosovo ili maslinovo ulje, ali koje god da odaberete postići ćete dobar učinak.

Belance

Belanca su poznata po svojim lekovitim svojstvima i kosi će vratiti mekoću i sjaj. Od belanaca napravite masku za kosu i primenjujte je povremeno. Vaša kosa će izgledati zdravije, biće čvršća i, konačno, tako ćete postići da brže raste.

Pravilno češljanje kose

Češljanje kose ujutro i uveče podstiče cirkulaciju u temenu i nesmetan rast kose. Međutim, izbegavajte četkanje kose kada je mokra – to uzrokuje oštećenja. Pokušajte što više da koristitte češalj umesto četke.

Nemojte koristiti fen i peglu za kosu svaki dan

Iako možda niste svesni, ovi proizvodi loše utiču na vašu kosu. Ukoliko baš ne možete da prestanete s korišćenjem, barem proredite na par puta nedeljno. Kosa će vam biti zahvalna i ubrzo ćete primetiti veliku razliku.

Eterična ulja za kosu

Eterična ulja mogu pomoći da vaša kosa raste brže i bude zdravija. Pomešajte tri kapi eteričnog ulja, tri kapi ulja ruzmarina, dve kapi ulja majčine dušice i kedra s jojoba uljem. Sve to stavite na teme i krajeve kose.

Maska od krompira

Za brži rast kose ocedite tri krompira, dodajte tome jedno žumance i malo meda. Krompir će kosi dati potrebne vitamine, a žumance i med puno vlage.

Jabukovo sirće

Pomešajte jabukovo sirće s malo vode i isperite time kosu nakon svakog šamponiranja. Ukoliko se bojite da će kosa imati neprijatan miris nakon ovog postupka, u mešavinu slobodno dodate i par kapi svog omiljenog eteričnog ulja.

Pazite što jedete

Osim za vaše telo, pravilna ishrana važna je i za vašu kosu. Jedite ribu (skuša, sardina, tuna), jaja, žitarice, orašaste plodove, povrće i pijte puno vode.

Izvor: allwomenstalk.com

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …