Protest Zelene stranke premijerki Srbije zbog zakona o životinjama-krznašicama

24

Protest Zelene stranke premijerki Srbije zbog zakona o životinjama-krznašicama Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi saopštio je danas u Beogradu da je premijerki Ani Brnabić uputio protestno pismo u kojem 45 udruženja za zaštitu životinja traži da se odbaci predlog poslanika Marjana Rističevića i Odbora Skupštine Srbije kojim on predsedava, za ukidanje Zakona o dobrobiti životinja.

Zelena stranka je navela da je Čabradi dans izjavio da je Odbor za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kojim predsedava Rističević, doneo “skandaloznu odluku da sruši Zakon o dobrobiti životinja”, iako je to dobar i napredan propis, koji nalaže zabranu uzgoja životinja-krznašica.

“Pošto su uzgajivači krznašica doneli zanemarivu dobit državi, u čijem je to interesu i ko, osim Marijana Rističevića, lobira da se zakoni podrede krznašima?”, pitao je Čabradi.

“Mi pred sobom imamo nazadne snage koje zarad sitnih interesa pokušavaju da vrate Srbiju unazad, i ponište dobre i napredne zakone”, ocenio je Čabradi.

On očekuje ostavku Rističevića jer je “doveo u zabludu članove Odbora i gradjane Srbije”.

Čabradi je upitao i ko je dao pravo Odboru za poljoprivredu, da raspravlja o zakonima koji su van njegove nadležnosti, i da li će Ministarstvo zaštite životne sredine reagovati na inicijativu tog Odbora da sruši jedan dobar zakon.