Prvi sastanak? Ovo su ‘pravila’!

86

ZA:

1. Izgledaj dobro: Naučna je činjenica da svetlost putuje brže od zvuka, tako da će i vaš izgled biti primećen pre i više od bilo čega što budete rekli na sastanku. Fizičko dopadanje je baza, sve ostalo dolazi kasnije, vremenom. I nama ženama, bitno je da naš izabranik bude dopadljiv, a kod jačeg pola je to još i izraženije.

2. Miriši dobro: Sve znamo da životinje privlače jedne druge feromonima, ali slično je i kod ljudi. Čulo mirisa igra važnu ulogu u privlačenju, a dobar parfem može da deluje i kao afrodizijak.

3. Dobro isplaniran sastanak: Uglavnom je na muškarcu da isplanira i osmisli sastanak, ipak vodite računa da ne insistirate na odlaske na mesta koje on ne voli, ili forsirate stvari koje ga ne zanimaju. Važno je, posebno za neke buduće sastanke, da naučite i saznate šta on voli, a šta ne. 

4. Pažnja! : Jedno od osnovnih pravila sastančenja jeste : “Što više pažnje daš, više dobijaš!”, bar prilikom susreta uživo. Svakako ćeš dobiti “na ceni” ukoliko ga budeš pažljivo slušala i aktivno učestvovala u razgovoru.

5. Komplimenti: Svako voli, pa i muškarci, da čuje lepe reči na račun svog izgleda ili karaktera. Zato ne propustite da udelite bar jedan kompliment zarad osmeha i samopouzdanja svog možda budućeg partnera.

PROTIV:

1. Razgovor o bivšima: Objašnjenje je suvišno. Nijedan muškarac kome se zaista dopadate ne želi da sluša o drugim momcima u vašem životu, bar ne dok ne postanete pravi par.

2. Napiti se: Nije damski, nije kulturno, nije prikladno i može izazvati niz negativnih posledica.

3. Zakasniti: Ne samo što je tačnost jedna od osnova lepog ponašanja i vaspitanja, već i kašnjenjem pokazujete nepoštovaje vremena osobe sa kojom izlazite. Samo se setite koliko je ružno i frustrirajuće kada vi nekog čekate!

4. Preterano koristiti telefon: Poruke, razgovori i stalno”čeprkanje” po telefonu u nečijem prisustvu sigurno nija odlika pristojnosti, te zainteresovanosti i dopadanja. Druga strana to može protumačiti kao znak da vam je dosadno ili da žurite.

5. Flertovati sa drugima (makar i nenapadno): Kontakti sa drugim muškarcima dok ste na sastanku je ponižavajuće, uvredljivo i krajnje neprihvatljivo!

 

Article source: http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/325320/prvi-sastanak-ovo-su-pravila.html