SEKS NA PLAŽI JE PRAVA LETNJA POSLASTICA: Da li ste se ikada zapitali koliko je bezbedan po zdravlje?! Ginekolozi daju odgovor

63

Leto je tek počelo, a to je godišnje doba poznato po vrelim strastima i pojačanom libidu. A seks na plaži i u moru vodeći na listi i želja i “aktivnosti”. 

 

Letovanje je pravo vreme da se malo razonodite, pa budete čak i nevaljaliji nego inače i probate mesta na kojima to još niste radili Ginekolozi ističu da je seks u vodi rizičan po zdravlje, žene koje su probale tvrde da nikada nisu imale nikakvih problema.

foto: Profimedia

Dejan Dimitrijević, specijalista ginekologije i akušerstva, kaže da najveći problem predstavljaju so i hlor, koji mogu da izazovu iritacije, kao i bakterije koje su uzročnici infekcija. Žene su podložne iritacijama i infekcijama urinarnog trakta, pa samim tim postoji i veća opasnost za njih od polno prenosivih bolesti.

Znači, seks i voda, bar sa doktorske strane gledano, ne idu zajedno. Možda bi se taj problem mogao rešiti seksom na plaži, mada bi i tada trebalo pripaziti jer ni pesak nije prijatelj, pa nije loše poneti neki peškir. Naravno, šta god da radite, gde god da radite, uvek imajte na umu da kondom glavu čuva.

Seks na plaži (uz opreznost) i na drugim mestima dobar je jer….

 

Najpre zato što hormon sreće pravi čuda. Orgazam je vrhunac užitka u seksualnom odnosu i praćen je nizom fizioloških pojava. Srce ubrzano radi, pojačana je periferna cirkulacija, a sve je praćeno znojenjem, kao posledicom pojačanog lučenja adrenalina. I tada se oslabađa taj čuveni oksitocin, hormon sreće. Rezultat je jedan – blaženost.

foto: Profimedia

Rezultati mnogih istraživanja svedoče o tome kako seks pozitivno utiče na psihofizičko zdravlje žene. Recimo, poboljšava cirkulaciju, pa znatno smanjuje rizik od srčanog udara. Dva puta nedeljno je ona doza koja će vam usrećiti srce i koja će uticati na fizičku kondiciju. U telu se pojačano proizvodi estrogen, znojenjem se čiste pore, što kožu čini mekšom i blistavijom, a kosu sjajnijom. Oksitocin i endorfin ublažavaju bol mnogo bolje od analgetika, pa je seks najbolji lek protiv glavobolje, a pritom jača imunitet. 

foto: profimedia

Kurir.rs/ Blic / Foto: Profimedia

NE PROPUSTITE

ZABRANJENO VOĆE! IZNENADA JOJ DOLAZILA U KREVET I DIZALA PRITISAK NA 300: Evo kada je Matoroj bilo najteže bez seksa! (VIDEO)

IMALA SEKS SA UJAKOM, STRICEM I DEČKOM, ZATO SAD BRANI NEMORAL! LEPI MIĆA NIKAD GORE OPLEO PO JELENI GOLUBOVIĆ: D…etino, lažeš kao pas! (VIDEO)

NADEŽDA RASKINULA VERIDBU, PA OTKRILA O ČEMU JE MISLILA TOKOM SEKSA SA MIKIJEM: Gledala sam posle, stvarno nisam loša! (VIDEO)

OVAKO ĐANI S DECOM VODI RAZGOVOR O SEKSU: Udrite sad! Kad ostarite kao ja, nema više snage!

 


Kurir

Autor: 
Kurir