Spavanje bez odeće utiče na sreću u braku

72

03. 07. 2014.

Spavanje bez odeće utiče na sreću u braku

Najbolji način da osoba bude srećnija u braku jeste da spava gola, pokazalo najnovije istraživanje u kome je učestvovalo 1.004 Britanaca.

Prema tom istraživanju, oni parovi koji u krevetu nemaju ništa na sebi mnogo su zadovoljniji u odnosima od onih koji skrivaju svoje telo, piše “Dejli mejl”.

Od 1.004 Britanaca koji su učestvovali u istraživanju, 57 odsto su oni koji spavaju goli i kažu da su srećni u vezi/braku, za razliku od 48 odsto njih koji spavaju u pidžami, 43 odsto njih koji spavaju u spavaćicama i 38 odsto onih koji spavaju u spavaćem kombinezonu.

<!—->

“Već šest godina spavam nag i to je mnogo udobnije od nošenja pidžame ili bokserica. I moja supruga spava gola i nikad nismo bili srećniji, jer to pomaže da se opustite kad ste u krevetu”, kaže Stefen MekKenzi.

“Mnogo faktora utiče na uspeh u vezama”, smatra Stefani Tiers Ratklif i dodaje da se često previdi kakva se posteljina koristi.

Ona navodi da je mekana posteljina ugodna i podstiče otvorenost i intimnost između parova, što povećava i osećaj sreće.

Istraživanje je pokazalo i da ponašanje partnera/partnerke u spavaćoj sobi utiče na sreću u odnosima.

Istraživanje je pokazalo da je pola učesnika u istraživanju izjavilo da im smeta kada partner jede u krevetu, njih 59 odsto je reklo da im smeta odlaganje prljavog veša na pod u spavaćoj sobi, a njih 23 odsto mrzi kad partner nosi čarape u krevetu.

Izvor:

Tanjug

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar