Sprečen krivolov prepelica kod Temerina

11

Sprečen krivolov prepelica kod TemerinaNezakonit lov i masovan pomor prepelica sprečen je u opštini Temerin, kada su otkrivene dve elektronske vabilice postavljene radi primame prepelica i njihovog izlova, saopštilo je danas Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS).Policija je dve vabilice pronašla sinoć na parceli požnjevene pšenice oko dva kilometra istočno od Bačkog Jarka, a za izvršiocima tog krivičnog dela se traga.

Član DZPPS-a Draženko Rajković je kazao da “njihov tim za borbu protiv krivolova već četvrtu sezonu neumorno pronalazi i prijavljuje sve slučajeve krivolova prepelica i drugih ptica, ali da obim krivolova na prepelice ne opada, već raste”.

Kako se navodi, sezona krivolova prepelica najstrašnija je do sada jer je za prvih deset dana ovogodišnje lovne sezone otkriveno 17 slučajeva krivolova.

U Srbiji se godišnje krivolovi izmedju 125.000 i 175.000 divljih ptica, od čega gotovo polovinu čine prepelice i grlice koje se švercuju u Italiju za potrebe crnog tržišta mesa za ekskluzivne restorane.

DZPPS uputilo je apel gradjanima da prijave sve slučajeve ugrožavanja i stradanja divljih ptica i tako pomognu napore za njihovo očuvanje.

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/betazs/~3/GTmzaDCarLI/70475-sprecen-krivolov-prepelica-kod-temerina