Šta je to potrebno za uspešno funkcionisanje veze!?

76

08. 06. 2014.

Šta je to potrebno za uspešno funkcionisanje veze!?

Istraživanja su otkrila da su parovi koji razmenjuju nežne dodire bar dva minuta dnevno – ne obavezno u kontinuitetu, niti u seksualnom smislu – mnogo bliskiji.

Za uspešno funkcionisanje veze potrebne su, matematički izraženo, samo 22 minute dnevno (20 minuta razgovora + 2 minute fizičkog kontakta). Druga, velika pretnja za vezu i bliskost jesu nerešene svađe i povređena osećanja.

Partner koji odluči da ignoriše ono što mu smeta ili što ga vređa kod drugog partnera samo pogoršava odnose. Razgovor u kom će obe strane izneti sve o svojim razlozima da nešto učine, kao i o emocijama, jedini je način za oslobađanje nagomilane tenzije u vezi.

Kada ste s nekim godinama, to znači da ste mu već gotovo sve ispričali iz svog života, kao i on vama. Zato je jedini način za napredovanje veze uključivanje novih zajedničkih aktivnosti u život. Naravno, neophodno je da određeno vreme posvetite samo sebi i stvarima koje samo vas zanimaju. Razmenjivanje priča o iskustvima koja ste doživeli nezavisno jedno od drugog osvežiće vašu vezu.

To će vam pomoći da ponovo vidite svog partnera, kao i on vas, u drugom svetlu i nevezano za vaš odnos.

Sa druge strane, ako stalno viđate partnera u istim okolnostima (na primer, u kući, na kauču ispred televizora…), on će vam, baš kao i veza, neminovno dosaditi. Zato izađite na ručak u toku radne nedelje ili izađite s njim i njegovim kolegama i koleginicama da biste videli i kako se ponaša prema njima… Na početku, to će vam možda biti čudno i neprijatno, ali je i neophodno. Ništa ne može da ubrza rad srca i podseti vas šta imate pored sebe kao kada vidite vašeg partnera okruženog drugim ženskim osobama.

Nove aktivnosti, kao i priče o njima, podstiču proizvodnju hormona dobrog raspoloženja. Baš zato omislite zajedničko vreme na nešto drugačije način nego što ste navikli i uskoroćete se osećati kao na početku veze. Upravo iz ovog razloga, većina parova se ponovo zaljubljuje na odmoru.

Izvor:

Vecernji.hr

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar