Tarot karta “KULA” XVI

232

18.10.2019.

Dragi moji,

Odlučila sam počnem ovu jesenju sezonu sa kartom Kula XVI, ona nam svojim dramatičnim izgledom sugeriše na neminovnost događaja i na izloženost nekoj opstrukciji, neprijatnoj promeni, diskriminaciji, potencijalno opasnoj situaciji za osobu kojoj gledamo u karte. Nerazjašnjene situacije su sada očigledne, istina se otkriva, nismo spremni za pokret a pokret je neminovan, nagao i stresan za sve.

Ovo je karta iznenađenja, biti nepripremljen na događaj koji nam sledi, ali moram da napomenem da je ova karta samo upozorenje na niz lančanih događaja koji će se nizati jedan za drugim. Stoga, kada sve to znamo, kako da sprečimo šok, traumu i preuzmemo kontrolu nad situacijom?

Ovu kartu volim da vidim kada sam sigurna da dolazi kraj, kada je vreme da neke situacije iz života očiste i da se napravi prostor za dolazak novih ljudi i situacija u naš život. Karta govori da novo dolazi, da staro mora otići i da ne propustimo priliku da mi učestvujemo.

Na karti su simboli krune, vatre, pada sa visine, straha, gubitka tla pod nogama, zemljotres, beg iz situacije. Ne postoji naša volja, ovo je novi životni period. Ova karta je upozorenja šta smo zanemarili, izostavili i zapostavili.

U ovoj maloj priči o karti “KULA” XVI dolazimo iznenada do spoznaje da sve što smo gradili možda nije na sigurnim nogama ili se mora renovirati i obnoviti, to moramo da prihvatimo kao novi izazov. Male popravke u našem životu su zagarantovane. Ovo je karta koje govori o promenama u svakoj žvotnoj oblasti: ljubav, posao i status. Da li smo mi spremni na to? Sigurno NE! Da li je promena sigurna, DA!

Ostaje nam da se prepustimo i dopustimo Univerzumu da nas vodi …ne zaboravite da su temelji ove kule duboko ukopani, čvrsti i stabilni. Sve što smo gradili vredno ostaje, ono što moramo da promenimo odlazi..naš strah, status, emocija, uspeh u poslu ili neuspeh,,..i još mnogo toga…važno je da sve ove znake prepoznamo i da smo spremni.

Vaša Ana