Terapija istinom

Aleksandra Marinković. Foto: Manga

Tri najčešća telesna simptoma stresa su zamor, prenadražen nervni sistem koji luči mnogo adrenalina i povišen krvni pritisak. Negativna osećanja sama po sebi nisu uzrok problema, ali uz naš otpor da ih osetimo, i na konstruktivan način oslobodimo njihovu energiju – postaju uzrok problema i bola.

Kada izbegnemo (potisnemo) negativna osećanja i verovanja, naša telesna muskulatura se skuplja i čuva ih u sebi. Čvrsto zarobljena u telu, tokom dugog vremenskog perioda ova negativna osećanja, predrasude i traumatična sećanja stvaraju blokadu i energetsku neuravnoteženost koja dovodi do fizičkih zdravstvenih problema.

Misli, osećanja, verovanja, sećanja, sadrže realnu energiju koja je smeštena u fizičkom telu. Kroz fizičke manifestacije kao što su grčenje u stomaku, ukočenost vrata, ubrzano lupanje srca ili otežano disanje možemo prepoznati da imamo problem. Ali pravo pitanje je kako se na najbolji i najbezbedniji način osloboditi tih misli i osećanja. Postoji li čarobni štapić? Ne! Ali postoji Alexoterapy čiji je tvorac Aleksandra Marinković, viši fizioterapeut, dipl. terapeut maser i SPA terapeut.

– Kao što većina ljudi kaže za sebe, i ja sam imala veoma složen životni put. Veoma sam rano spoznala i shvatila da je moj zadatak da prenosim informacije ljudima. Taj zadatak sam veoma ozbiljno shvatila, pa sam veoma brzo izgubila prijatelje i drugare. Sa svojim stalnim pitanjima i traganjem za odgovorima, nisam se uklapala u društvo, a ni oni mene nisu želeli. Moj pogled na svet bio je drugačiji. Tako sam počela da se družim sa knjigama i veoma rano počela sam da hodam sama.

Sebe sam često zamišljala kao one likove iz crtaća koji nose velike naočare i iznad glave imaju znak pitanja. I ja sam imala pitanja na koja sam morala da nađem odgovore i dođem do unutrašnjeg saznanja. Mnogo sam putovala, jer sam samo na nepoznatom terenu imala osećaj budnosti, osećaj da postojim ovde i sada. Sa 28 godina odlazim na Kipar sa namerom da radim kao konobarica. Međutim, poznanica kod koje sam otišla, znajući da sam završila za fizioterapauta odvodi me u SPA centar poznatog lanca hotela. Počinjem sa masažama usput uživajući i diveći se svemu.

Tada sam se zaista osećala kao „Alisa u zemlji čuda“. Ali kao što ništa ne biva slučajno, kako jedna od koleginica nije došla na posao, pozvali su me da odradim jednu masažu. Posle završene masaže menadžer SPA centra saopštio mi je da sam unapređena u VIP terapeuta, jer je klijent rekao da je svaki korak od njegovog ulaska, preko masaže do samog izlaska bio upravo onakav kakav treba da bude. Sve sam to uradila potpuno intuitivno bez želje da uradim nešto posebno, ali tako sam narednih nekoliko godina provela kao VIP terapeut, naučivši mnogo o vezama između manifestacije, tj. bola, i uzroka problema. Godinama sam radila u svetski poznatim hotelima, a onda shvatila da moram dalje. Učila sam mnogo a preda mnom je još dug put.

Alexoterapy je samo jedna stepenica ka svetlu i budnosti za kojom tragam, još od detinjstva – kroz osmeh nam objašnjava Aleksandra. 

Na sledećoj strani, saznajte više o metodi terapije istinom.