Trikovi koji će vam uštedeti novac

80

Neke stvari poput brijača, šminke, lakova za nokte, brushaltera… potrošna su roba i moramo često da ih kupujemo. Postoji nekoliko trikova pomoću kojih će vam ovi proizvodi duže trajati.

??????????????????????????????????????

Ako vam se smučilo da neprestano kupujete brijače jer se svaki istupi posle nekoliko brijanja, poslužite se malim trikom. Dlake koje su izuzetno oštre doprinose habanju brijača, pa se zato brijte tokom tuširanja, tada će dlačice biti mekše. Kada to završite, pažljivo posušite brijač i odložite ga na neko suvo mesto, kako biste izbegli stvaranje korozije na sečivu. Ukoliko korozija počne da “nagriza” nož, uzmite parče materijala i pređite brijačem preko njih 10 do 20 puta jer će ga vlakna očistiti.

Poznato je da dame dosta novca troše na šminku, ali uz pomoć nekoliko malih trikova, možete produžiti trajanje ovih proizvoda. Kada nanosite puder u kamenu, umesto sunđera koristite četku. Sunđer upija puder koji se unutra zadržava neiskorišćen. Većina devojaka prilikom nanošenja maskare kratkim potezima uvlači i izvlači četkicu iz tube, pre nego što je nanese na trepavice. Takvi potezi ubrzavaju sušenje maskare, pa ćete uvrtanjem četkice (kao kada je otvarate i zatvarate) produžiti trajanje ovog proizvoda. Ukoliko vam se maskara osuši, stavite je zatvorenu pod mlaz tople vode kako bi se zakoreli ostaci rastvorili.

Lakiranje noktiju postaje pravo “smaranje” ako to morate da radite svaki dan. Zato, pre nego što nanesete lak, stavite malo sirćeta na vatu i njime obrišite nokte – sirće će ukloniti sve masnoće i neprljavštinu na noktima, zbog čega se lak neće brzo iskrzati.

S obzirom na to da kiša pada već danima, naročito obratite pažnju na to kako da sačuvate kišobran. Nakon pljuska, izbegavajte da protresete kišobran ili da ga savijete i spakujete mokrog jer će tako žice brzo zarđati. Umesto toga, ostavite ga otvorenog i okrenutog na dole da se osuši. Takođe, s vremena na vreme ga očistite krpom natopljenom sa malo sirćeta, kako biste izbegli da prljavština uđe u tkaninu.

Gorivo nije nimalo jeftino, ali postoji jedan trik koji će vam pomoći da makar malo uštedite. Potrudite se da, kada god je to moguće, vozite što ujednačenijom brzinom jer se čestom promenom brzina troši više goriva. Takođe, izbacite sve nepotrebne stvari iz prtljažnika jer se u zavisnosti od težine automobila potrošnja goriva može povećati i do 10 odsto.

Brushalteri su jedna od odevnih stvari koju žene najčešće nose i peru. Pranje grudnjaka u mašini za veš vrlo brzo će uništiti žice koje se nalaze ispod korpi, pa je zato najbolje rešenje da ih perete ručno. Osim toga, ne bi trebalo da ih stavljate direktno na radijator ili peć kada ih sušite jer će toplota oštetiti vlakna. Umesto toga, stavite prvo peškir na izvor toplote, a brushalter preko toga.

Izvor: mondo.rs

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …