Upućen poziv privrednicima da doprinesu primeni Direktive o industrijskim emisijama u Srbiji

13

AAA

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan pozvao je danas privrednike iz Srbije da dostave podatke potrebne za utvrdjivanje specifičnog plana primene Direktive o industrijskim emisijama.
Kako je saopštilo to ministarstvo, Direktiva o industrijskim emisijama odnosi se na skoro sve oblasti privrede, naročito oblast energetike, metalske i hemijske industrije i poljoprivrede, odnosno prehrambene industrije, a njena primena obuhvata 227 postrojenja, od čega 93 farme u Srbiji. 

Ministarstvo je saopštilo da je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) predstavljen projekat “Implementacija Direktive o industrijskim emisijama u Srbiji”, kojim se nastavlja rad na primeni te Direktive.

Projekat koji sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Centrom za čistiju proizvodnju Tehnološko-metalurškog fakulteta, finansijsku pomoć Švedske i podršku PKS, odgovara na izazove koje postavlja najzahtevnija i najkompleksnija direktiva za Poglavlje 27. 

“Srbija se opredeljuje za put koji nas vodi ka priključenju bogatijem, razvijenom svetu, a kojom brzinom ćemo ga preći, zavisi isključivo od nas. Privreda je naš značajan partner industrija je oblast koja najviše zagadjuje životnu sredinu, ali ujedno i najveći investitor očuvanja životne sredine i prirode”, rekao je Trivan.

Projekat “Implementacija Direktive o industrijskim emisijama u Srbiji” je nastavak aktivnosti na uspostavljanju održivog pristupa za primenu Direktive o industrijskim emisijama u postrojenjima, i trajaće do 2020. godine, a ukupna vrednost prve i druge faze je 2,3 miliona evra.

Najčitanije sadaArticle source: http://feedproxy.google.com/~r/betazs/~3/N9K2_esDe4Q/87733-upucen-poziv-privrednicima-da-doprinesu-primeni-direktive-o-industrijskim-emisijama-u-srbiji