Uz samo 4 koraka blokirajte tuđu negativnu energiju!

155

1. Preuzmite odgovornost za sebe.

To kako se osjećate zavisi samo i isključivo od vas. Neki ljudi koji imaju negativnu energiuju mogu djelovati na vas , ali kada se sve sabere i oduzme, vi ste ti od kojih zavisi vaša osjećanja. Ne dozvolite da na vas utiče energija negativnih ljudi.

2. Dišite.

Kada sam okružena negativnom energijom, udaljite se i provodite vrijeme u prirodi jer se nakon toga osjećam nekako pročišćeno. U prirodi primjenite tehniku disanja udišite pozitivnu energiju, kada izdišem, izbacujem negativnu energiju.

3. Jednostavno je ignorišite.

Isto kao što parazitu domaćin da bi mogao da opstane, negativnim ljudima je potreban neko ko će da upija njihovu negativnu energiju. Stoga ogradite se i ne obraćajte pažnju na te osobe.

4. Shvatite da ne možete svakoga da usrećite.

Ukoliko u svom okruženju imate neku osobu koja ne prestaje da se žali,sjetite se da ne možete sve usrećiti. Vi šaljite pozitivne vibracije! I ostanite pozitivni, jer sreća je u malim stvarima zar ne!

Svakodnevno sa sobom nosimo životni teret i brojne loše navike te se često osjećamo prazno i ne ispunjeno.

Kako bismo zadržali pozitivnu energiju potrebno je da u životu napravimo male navikle zahvaljujući kojim će te biti zdravi i sretni.

Rezultat slika za riješite se negativne nergije

1. Težnje za savršenstvom

Savršen posao, savršen brak, savršeno tijelozapravo ne postoje. Uvijek nam se čini da je trava u susjednom dvorištu uvijek zelenija to baš nije tako ništa oko nas nije savršeno i samim tim niko nema savršen život kao iz filma živate u malim stvarima.

2. Negativan stav

Psiholozi objašnjavaju da negativne misli značajno utječu na naše raspoloženje, u životima svakog čovjeka postoje negativnih događaja i situacija koje često ne možemo da izbjegnemo ali nam negativne misli zaista nisu potrebne. U koliko slijedći put budete imali negativne misli, zastanite i u svemu tome pokušajte da pronađete pozitivnu stranu.

Rezultat slika za negativna energija

3. Život u prošlosti

Gomilanje negativnih osjećanja uzrokovano razmišljanjem o prošlosti.Često se javlja “da sam barem tada…” i “mogla sam…” patnja za stvarima koji su prošle radnim mjestom ili načinom života, život u prošlosti uvijek sa sobom povlači negativna osjećanja tuge. Kako bi ste bili sretni važno je da prošlost ostavite iza sebe i uživate u onom što je pored vas, jer prošlot ne možete da promijenite.

Hronično visoka razina stresa negativno utječe na zdravlje i rad cjelokupnog organizma. Ponekad zvuči lakše nego što jest, ali opustiti se uistinu možete brzo i na jednostavne načine.

Šta je uopšte negativna energija?

Svako od nas ima svoju energiju koja se zadržava na mjestima na kojima boravimo, te se u domu mješaju energije, svih članova porodice!

Stres zdravstvene i finansijske probleme i loša osjećanja, uzrokovane su negativnom energijom,u koliko mislite da ste okruženi s negativnom energijom evo šta trebate uraditi!

Trik uz pomoć čaše vode:

U prozirnu staklenu čašu stavite morsku so, te dodajte 1/3 hladne vode i 1/3 bijelog sirćeta.

Čašu ostavite u sobi u kojoj mislite da je skupljena negativna energija.

Nakon što ste postavili čašu, na pomjerajte je sljedeća 24 sata, u koliko se ujutro voda nije promjenila u toj sobi nije prisutna negativna energija.

Ali u koliko primijetite mjehuriće ili tečnost postane neprozirna, postoji negativna energija.

Strah od uspeha ili izbegavajuće ponašanje