Vežbanje na poslu: Potrošite kalorije na radnom mestu

61

Svi znamo da u današnje vreme ne postoje “idealni uslovi”, ali ovih nekoliko saveta može vam pomoći da sagorite kalorije čak i dok ste na poslu.

stk134391rke

Stežite stomačne mišiće
Trbušnjaci su sjajni, ali oni nisu jedina vežba koja će pomoći vašim trbušnim mišićima. Stegnite stomačne mišiće kao da će vas neko zagolicati po stomaku. Zadržite ih tako nekoliko sekundi, opustite se i ponovite vežbu 10 puta. Druga dobra vežba za donji deo stomaka je da dignete stopala nekoliko centimetara od poda, ispružite ih i vratite u isti položaj, pa spustite na pod.

Zaplešite
Ako vam nije neprijatno zbog čudnih pogleda upućenih u vašem smeru, ovo je zabavna vežba. Mislite (ili slušajte, ako možete) na neku plesnu melodiju i zavrtite glavom, podižite i spuštajte ramena i jednostavno se prepustite ritmu, a sve dok sedite na mestu. Ne samo što ćete trošiti kalorije, već ćete biti i bolje raspoloženi.

Zategnite noge
Ispružite noge sve dok ne budu paralelno postavljenje sa podom i koncentrišite se na zatezanje kvadricepsa (prednjih mišića na bedrima). Ostavite noge tako zategnute nekoliko sekundi, a zatim ih polako vratite na pod i odmah ponovite vežbu. Za postizanje većeg otpora, stavite jednu nogu preko članka druge, kako biste dodali težinu dok izravnavate nogu.

Budite nemirni (ali ne i nervozni)
Lupkajte nogama o pod, vrtite se na stolici i pokrećite se što više bez ustajanja: tako možete potrošiti i do 100 kalorija na dan.

Izvor: Tportal.hr

Sviđa mi se (Nema glasova)

Loading ... Loading …