Visoka zagadjenost vazduha u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji

Visoka zagadjenost vazduha zabeležana je jutros u Beogradu i još nekolikon gradova u Srbiji, pokazuje aplikacija za merenje zagadjenosti Air Visual, dok zvanični podaci sa sajta Agencije za zaštitu životne sredine pokazuju da je kvalitet vazduha prihvatljiv, što je i objavljeno u jutarnjim programima televizija s nacionalnom frekfencijom.

Kako navodi internet portal Nova.rs, u Beogradu, na Vračaru, prema podacima aplikakcije Air Visual, vazduh je bio nezdrav za osetljive grupe stanovništva, a vrednosti su slične kao vrednost zagadjenja vazduha u Pekingu.
Istovremeno, podaci sa Agencije za zaštitu životne sredine pokazuju da je konkretno na mernoj jedinici Beograd Vračar vazduh prihvatljiv.

Air Visual pokazuje pojačano zagadjenje u još nekim gradovima Srbije, na primer u Kosjeriću, dok istovremeno Agencija tvrdi da je konkretno u Kosjeriću kvalitet vazduha dobar.

Slična situacija se ponavlja kada je u pitanju i kvalitet vazduha u Novom Pazaru.

Visok nivo zagadjenja vazduha zabeležen je prethodnih dana širom Srbije, što se vezuje za početak grejne sezone, uz industrijska zagadjenja.