VODIČ: Kako da pristojno raskinete vezu

61

14. 07. 2014.

VODIČ: Kako da pristojno raskinete vezu

Da bi ova neprijatna obaveza bila manje bolna za obe strane, stručnjaci za veze savetuju da se pridržavate nekoliko pravila.

Nijedan raskid nije lak, pogotovo ako su partneri godinama zajedno. Da bi ova neprijatna obaveza bila manje bolna za obe strane, stručnjaci za veze savetuju da se pridržavate sledećih pravila kako biste kulturno prekinuli odnos s dojučerašnjim partnerom.

Nemojte se predomišljati

Raskinuli ste, a i dalje se čujete svakodnevno i idete na kafu? Greška, kažu stručnjaci. Nakon raskida, potrebno nam je vreme da bismo videli šta želimo i kako bismo odlučili da li, možda, želimo da pokušamo ponovo.

<!—->

Izaberite odgovarajuće vreme i mesto

Osim ako niste uplašeni za sopstvenu bezbednost, “šut-karta” na javnom mestu nema opravdanje. Ostavljena osoba može biti pod jakim emocijama, pa je najbolje lošu vest saopštiti u privatnosti doma ili tokom šetnje na mirnom mestu. Pravi trenutak je takođe važan – ne ostavljajte partnera dok žuri na važan sastanak, kad kreće na dugo željeni odmor ili slavi rođendan.

Ne raskidajte SMS porukom

Teško je, ali pristojnost nalaže da raskinete licem u lice. Budite pažljivi i uviđavni, ali odlučni. Partner zaslužuje objašnjenje raskida, ali ne morate biti surovi i “ubiti” mu samopouzdanje. Pokažite poštovanje prema osobi koju ste pustili u svoj život, bez obzira na to koliko se u njemu zadržala.

Izvor:

Novosti.rs

Pročitajte još

Nema komentara.

Ostavi komentar

Article source: http://www.pressonline.rs/plus/ona_i_on/319642/vodic-kako-da-pristojno-raskinete-vezu.html