Vojni sindikat podržao inicijativu Odbranimo reke Stare planine

3

Vojsni sindikat Srbije (VSS) saopštio je danas da podržava meštane Babušice okupljene u inicijativi “Odbranimo reke Stare planine” i ocenio da demokratija “ne sme biti isključivo deklarativna”, kao i da se zakoni koji štite prirodne resurse moraju poštovati.

“Volju naroda njeni predstavnici formiraju sami i to gotovo po pravilu rukovodjeni finansijskom dobiti, zanemarujući potrebe i dobrobit onih koje predstavljaju. Ovakvim odnosom prema resursima Srbije oni koji odlučuju stavljaju je u klasu zemalja trećeg sveta”, ocenjuje se u saopštenju.

VSS dodaje da se u trenutku kada se “gotovo ceo moderan svet bori da očuva prirodne resurse i obezbedi zdravu životnu sredinu, u Srbiji jedino razmišlja kako se može zaraditi”, kao i da su posledice takvog odnosa prema prirodi “nesagledive”.

Inicijativa “Odbranimo reke Stare planine” organizuje proteste protiv izgradnje mini hidro elektrana (MHE) na Rakitskoj reci i ostatku Srbije.

Article source: http://feedproxy.google.com/~r/betazs/~3/ecEzGM6ZWJQ/101191-vojni-sindikat-podrzao-inicijativu-odbranimo-reke-stare-planine